Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 20:32

Απόσυρση του ασφαλιστικού ζητεί ο Μαντάς 

«Η απευθείας σύνδεση του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές θα πλήξει την επιχειρηματικότητα, θα αποτρέψει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, θα βυθίσει την παραγωγή, θα διογκώσει την ανεργία και θα γιγαντώσει τη φοροδιαφυγή».

Αυτό σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς.

Αναφέρει ότι «η άμεση απόσυρση του νέου σχεδίου νόμου, η οποία επιβάλλεται πλέον, από μόνη της, δεν αρκεί. Απαιτείται ταυτόχρονα και η αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά την αντιμετώπιση του κράτους προς τον ελεύθερο επαγγελματία και την επιχειρηματική κοινότητα γενικότερα. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην φοροεισπρακτική πολιτική, να «αποποινικοποιηθούν» επιτέλους όλοι όσοι επιχειρούν στον τόπο τους και να δοθούν κίνητρα σε όσους παράγουν στη χώρα μας».

Ο Π. Μαντάς παρατηρεί πως «ανάπτυξη είναι η λέξη κλειδί για όλα τα προβλήματα της οικονομίας μας. Αρκεί να πιστέψουμε βαθιά σε αυτή και να ασκήσουμε πολιτικές που την ενισχύουν».