Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 08:30

Κουτσούμπας από Καλαμάτα: "Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το ασφαλιστικό" (βίντεο)

«Ο λαός είπε πάρ’ το πίσω το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου από την Καλαμάτα, σε εκδήλωση της τομεακής επιτροπής ΚΚΕ Μεσσηνίας.

Σε δήλωσή του υπογράμμισε: "Τέρμα ποια οι αυταπάτες, οι ψεύτικες προσδοκίες, οι ψεύτικες ελπίδες. Η εξαπάτηση του λαού την οποία είχε προβλέψει μόνο το ΚΚΕ, δείχνει ότι αυτός είναι ο δρόμος της λαϊκής πάλης. Οχι άλλα ψέμματα, όχι άλλες αυταπάτες. Ούτε στους σημερινούς, ούτε στους χθεσινούς, ούτε στους αυριανούς αγύρτες της πολιτικής ζωής". 

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Γρηγόρης» έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα. Μίλησε στον κόσμο για «μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε 76 πόλεις» λέγοντας πως αποτελούν «ένα καθαρό βροντερό μήνυμα στην Κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο κεφάλαιο». Υπογράμμισε πως «Η λαϊκή συμμαχία μπορεί ν’ ανοίξει το δρόμο απέναντι στα μονοπώλια της εξουσίας, όχι με αλλαγή προσώπων και διαχειριστών εξουσίας αλλά με αλλαγή αυτού του συστήματος σε γραμμή σύγκρουσης».

Απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, σε συζήτηση σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν μέχρι εδώ και για το ποιος είναι ο δρόμος  για την κατάκτηση της εξουσίας του λαού.

Κ.Δ.