Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 08:31

Δημήτρης Κουτσούμπας για ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία στην Καλαμάτα: "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"

Η μεγάλη λαϊκή συμμαχία μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια για αστάθεια στο λαό, σημείωσε από την Καλαμάτα ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Παρατήρησε πως το ΚΚΕ έχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης άλλης εξουσίας, "πέρα κι έξω από την εξουσία των μονοπωλιακών κεφαλαίων". Για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως "ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται".

Σε δήλωσή του υπογράμμισε: "Οχι άλλα ψέματα, όχι άλλες αυταπάτες. Ούτε στους σημερινούς, ούτε στους χθεσινούς, ούτε στους αυριανούς αγύρτες της πολιτικής ζωής". 

Στη συνεστίαση που οργανώθηκε στο κέντρο "Γρηγόρης", το βράδυ του Σαββάτου, σε μια αίθουσα που δεν χώρεσε όλο τον κόσμο, ο Δ. Κουτσούμπας στάθηκε στην επιτυχία της τελευταίας απεργιακής κινητοποίησης, εκτιμώντας ότι ο λαός είπε "πάρτε πίσω το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης". Παρατήρησε πως η μεγάλη επιτυχία της απεργίας δείχνει ότι ένα σημαντικό μέρος του λαού φώναξε "δεν πάει άλλο". Είπε, ακόμα, ότι ο λαός βρίσκεται απέναντι σε ένα σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και κατηγόρησε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες χαρακτηρίζοντάς τες τσιράκια του κεφαλαίου.

Ο κ. Κουτσούμπας παρατήρησε ότι οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων "έφεραν νέα μνημόνια, αντί την ελπίδα τη λεπίδα του ΣΥΡΙΖΑ". Μίλησε για "το κάλπικο, το ψεύτικο δίπολο που στήνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, Τσίπρα - Μητσοτάκη" και είπε ότι ο αγώνας είναι "με ποιους πρόθυμους θα βγει το κεφάλαιο από την κρίση".

Για το διάλογο που καλεί η κυβέρνηση τους αγρότες, ανέφερε πως "είναι διάλογος για τη μεταβατικότητα των διατάξεων, ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε".

Επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, αναρωτώμενος "γιατί κάνει το κορόιδο η κυβέρνηση, όταν οι αγρότες ζητάνε αφορολόγητο, όπως έχουν οι εφοπλιστές". Υποστηρίζοντας ότι η Ε.Ε. ευνοεί το κεφάλαιο, ρώτησε ρητορικά "ποιος κερδίζει από τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι φτωχοί αγρότες ή οι μεγάλοι καπιταλιστές;". Είπε ότι "η σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος είναι αστάθεια για το λαό. Και αυτή την αστάθεια πρέπει να την ενισχύσει το σύστημα και η κυβέρνηση". Χαρακτήρισε τρικλοποδιές τις διάφορες ιστορίες για οικουμενικές κυβερνήσεις κι εκτίμησε ότι αυτά τα σχέδια μπορεί να τα ανατρέψει η μεγάλη λαϊκή συμμαχία, με αλλαγή συνολικά του κοινωνικού συστήματος".

Μίλησε για εναλλακτική πρόταση της εξουσίας, με ανώτερο τύπο οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας και υποστήριξε πως στο δρόμο της σύγκρουσης με το κεφάλαιο υπάρχει η ελπίδα.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναγνώρισε πως "είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις" κι ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ θα συμμετέχει στη λαϊκή συμμαχία μέσω των μελών και των στελεχών του, με μορφές οργάνωσης τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ σε καθέναν, πέρα από το τι ψήφισε, με μοναδικό κριτήριο αν είναι εκμεταλλευόμενος. Κλείνοντας, είπε ότι το ΚΚΕ είναι μπροστά σε αυτή τη μάχη και πως 3 χρόνια πριν συμπληρώσει τα γενέθλια των 100 χρόνων του το ΚΚΕ, "πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά".