Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 19:53

Ερώτηση Κουτσούκου για τον Κυπαρισσιακό 

Αν θα γίνει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς πριν την οριστικοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και ενημέρωση σχετικά στους πολίτες, ζητά να μάθει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

Οπως αναφέρει το κείμενο της ερώτησης, το οποίο απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος Παναγιώτη Σκουρλέτη, οι πέντε δήμαρχοι των όμορων δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου ενημερώθηκαν από τον Τύπο για το σχέδιο Π.Δ. μετά από σχετική συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης, και αφορά τα μέτρα προστασίας, τους όρους δόμησης και τη χρήση γης στην περιοχή του κόλπου της Κυπαρισσίας.

Ο βουλευτής ενημερώνει ακόμη ότι οι δήμαρχοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Ζαχάρως και Κυπαρισσίας θέτουν το πλαίσιο της προστασίας της χλωρίδας, της πανίδας και του πολιτιστικού κεκτημένου, «με τρόπο που θα διασφαλίζει την βιώσιμη ανάπτυξη και θα ρυθμίζει τα ειδικότερα θέματα, χωρίς οριζόντιες απαγορεύσεις και ισοπεδωτικές λογικές που θα υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: 

1. Προτίθενται να προχωρήσει, ως έχει υποχρέωση, σε διαδικασίες διαβούλευσης με τους φορείς της περιοχής πριν οριστικοποιηθεί το σχέδιο Π.Δ.;

2. Πρόκειται να πάρει πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών ώστε να διαμορφώσουν πλήρη και αντικειμενική γνώμη για το προτεινόμενο σχέδιο Π.Δ.;