Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 07:52

Στ. Θεοδωράκης: "Η Καλαμάτα έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης" (βίντεο)

«Η Καλαμάτα έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στο θέμα της παραγωγής. Οι Καλαματιανοί μπορούν να αντικρίσουν με αισιοδοξία το μέλλον». Αυτά δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης που από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι χθες το απόγευμα βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνάντησε και το δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Τη συζήτηση, μεταξύ άλλων, απασχόλησαν τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και ιδιαίτερα η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος με νέα χάραξη. Από το Δήμο Καλαμάτας θα σταλεί μάλιστα στον κ. Θεοδωράκη φάκελος με στοιχεία, ώστε να τον θέσει υπόψη του κ. Γιούνκερ, όταν θα τον συναντήσει την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η Καλαμάτα «μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με σχετική αισιοδοξία και γιατί είναι ένας υπέροχος τόπος αλλά και γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταλάβει τα προβλήματα. Νομίζω ότι με λίγη βοήθεια από το κεντρικό κράτος -και αν ανοίξουν λίγο τα μυαλά τους οι κυβερνώντες εκεί πάνω στην Αθήνα, αν καταλάβουν ότι πρέπει να ενισχύσουν την περιφέρεια- πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για την Καλαμάτα και όσον αφορά τον τουρισμό αλλά και την αγροτική παραγωγή». Και πρόσθεσε πως «χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα για να ενισχύσουμε την τοπική μας παραγωγή αλλά νομίζω ότι η Καλαμάτα μπορεί. Αρκεί να την βοηθήσουμε».

Σχετικά με ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «το Ποτάμι έχει τη δική του πορεία και θα συνεχίσει να έχει τη δική του πορεία. Παρ' όλα αυτά είναι υποχρέωσή μας να συζητάμε για μικρές και μεγάλες συμμαχίες, για να λύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός».

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Σχετικά με το ενδεχόμενο της προκήρυξης εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε τα εξής: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ακούσει τους Ευρωπαίους και εταίρους μας. Δεν έχω την εκτίμηση ότι θα έχουμε εκλογικό αιφνιδιασμό και ελπίζω να μην έχουμε, γιατί η χώρα χρειάζεται να τελειώσει η αξιολόγηση, να πάρει τα λεφτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει για να μπορεί να υπάρχει μια έστω ανάσα στην οικονομία». 

«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτήθηκε και για την απεργία των δημοσιογράφων. Είπε πως ναι μεν «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από τις Ενώσεις των δημοσιογράφων ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση του κόσμου», ωστόσο «δεν θα υποδείξουμε εμείς στους εργαζόμενους τι θα κάνουν, αλλά αυτή η σιωπή στην ενημέρωση νομίζω ότι είναι εις βάρος του ελληνικού λαού».

Ν.Κ.