Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 17:01

Το Ποτάμι ρωτάει για τον Κυπαρισσιακό 

Ερώτηση για το σχέδιο ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Κόλπου κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας. Στην ερώτησή του ο κ. Φωτήλας υποστηρίζει ότι “το νέο σχέδιο ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο φαίνεται ότι στερείται αδικαιολογήτως οποιαδήποτε αναπτυξιακή διάθεση και πρωτοβουλία και ενισχύει την οικονομική εξαθλίωση του εναπομείναντος πληθυσμού -τη στιγμή μάλιστα που σε ευρωπαϊκό επίπεδο υφίστανται πολύ διαφορετικά και συνάμα εξαιρετικά παραδείγματα ήπιας οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές «NATURA2000».

Ο κ. Φωτήλας ρωτάει “για ποιο λόγο η διαβούλευση του σχεδίου του ΠΔ διήρκεσε μόλις 12 ημέρες, τι σχεδιασμός υπάρχει για την προστασία των ακτών του Κυπαρισσιακού Κόλπου από τη διάβρωση αλλά και για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της χρήσης της λίμνης του Καϊάφα ως αποδέκτη των εκροών της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων”. 

Επίσης ρωτάει “εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την εξεύρεση αντισταθμιστικών μέτρων για τους κατοίκους της περιοχής ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη οικονομική εξαθλίωση καθώς και για την αξιοποίηση των τριών νεοκλασικών ξενοδοχείων των αρχών του 20ού αιώνα στο νησί της Αγ. Αικατερίνης”.