Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 08:32

Μεσσηνία: Δρομολογείται άμεσα ο βιολογικός Πεταλιδίου, σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα (φωτογραφίες)

Η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 16,5 εκ. ευρώ, θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα εντός του Νοεμβρίου, ενώ το ίδιο θα γίνει σε λίγες μέρες και για το έργο ανακαίνισης του Φιλοσοφικού Κέντρου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε το Σάββατο από το Δημαρχείο της Μεσσήνης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η είδηση για την ένταξη του βιολογικού Πεταλιδίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αφενός ανοίγει το δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου το αργότερο εντός του α’ τριμήνου του 2022 και, αφετέρου, διευρύνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των τουριστικών μονάδων της Costa Navarino στη Βελίκα.

Ο κ. Πέτσας είπε για τον βιολογικό του Πεταλιδίου:

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι με τη συνεργασία γίνονται θαύματα. Με χαρά βλέπουμε να υλοποιούνται στην περιοχή σημαντικά έργα που δίνουν πνοή στην τοπική κοινωνία: έργα πολιτισμού, έργα αθλητισμού, έργα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα και την προστασία του περιβάλλοντος. Έργα, δηλαδή, που σχεδιάσαμε από κοινού και που -όλα μαζί- αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αφήνουν ένα σημαντικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και παρακινούν τους συμπολίτες μας να ατενίσουν με αισιοδοξία το καλύτερο αύριο που έρχεται.

Και θα ήθελα, εδώ, να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου, ένα μεγάλο έργο πράγματι. Την πρώτη φορά, κ. δήμαρχε, που συναντηθήκαμε έμοιαζε με όνειρο. Το όνειρο, όμως, μπορεί να γίνει σχέδιο. Και το σχέδιο μπορεί να γίνει πράξη. Ανακοινώνω, λοιπόν, ότι το έργο αυτό θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή σίγουρα μέσα στον Νοέμβριο. Γιατί σκοπός μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, πριν τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων, υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο της Μεσσήνης οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, ο γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην πρωταθλητής Λούης Τσάτουμας, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα και για τα 4 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί για την αγροτική οδοποιία, αναφέροντας ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές.

Ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου επεσήμανε το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, τονίζοντας την ανάγκη χρηματοδότησης των δήμων για την επίλυση του.

Θ.Λ.