Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 20:56

Ενίσχυση σταφιδοπαραγωγών υποσχέθηκε ο Γεωργαντάς στους “γαλάζιους” βουλευτές

 

Θετικά νέα για τη σταφίδα και τους παραγωγούς προέκυψαν επιτέλους χθες σε συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά με βουλευτές της Κορινθίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο υπουργός αναγνώρισε τη ζημιά στην περσινή παραγωγή της σταφίδας και δεσμεύτηκε για οριζόντια ενίσχυση των παραγωγών. Για το απόθεμα δήλωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για ενίσχυση μεταποιητικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε η σοδειά του 2022 να προωθηθεί χωρίς βάρη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Μεσσήνιοι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς

Ο Ι. Λαμπρόπουλος σημείωσε πως ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την απόλυτη δέσμευσή του για στήριξη των παραγωγών και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τις λύσεις που θα επιλεγούν.

Ο Μ. Χρυσομάλλης τόνισε ότι: “Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει σταθεί ουσιαστικός αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της χώρας μας και της Μεσσηνίας ειδικότερα, ανταποκρινόμενο σε κάθε πρόταση ενίσχυσης του εισοδήματός τους, όταν αποδεδειγμένα αυτό έχει πληγεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το έπραξε όπως του ζητήσαμε με την ενίσχυση στο ελαιόλαδο, με την ενίσχυση στην πατάτα και πρόσφατα με την ενίσχυση στο ξερό σύκο, αίτημα που είχαμε θέσει από κοινού με τον Πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτη Παπαγεωργίου, σε επίσκεψή μας τον Ιούνιο στον τέως υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

Με τη σημερινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με το σύνολο των βουλευτών των σταφιδοπαραγωγικών νομών επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση του υπουργείου και του νέου Υπουργού Γιώργου Γεωργαντά στην στήριξη των σταφιδοπαραγωγών και του προϊόντος, όπως από την αρχή είχε τεθεί και σύμφωνα με όσα ορίζει η κοινοτική νομοθεσία”.

Την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις του υπουργού και τη λύση που προωθείται, εξέφρασε ο Μεσσήνιος βουλευτής Περικλής Μαντάς.