Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 08:07

Σύσκεψη κορυφής για τη διακίνηση αναβολικών

Αρκετά καθυστερημένα, με αφορμή την πρόσφατη διπλή δολοφονία στα Αλτομιρά της Μάνης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η Ελληνική Πολιτεία πήρε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη για την καταπολέμηση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης αναβολικών.

Η σύσκεψη αυτή -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- έγινε μεταξύ των υπουργών Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και Υγείας Μάκη Βορίδη, παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού. Συμμετείχαν επίσης ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας της Αστυνομίας υποστράτηγος Αλκιβιάδης Τζοΐτης, καθώς και ο υποδιοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης. 

Πιο αναλυτικά, η σύσκεψη για τα αναβολικά έγινε προχθές στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο υπουργός Β. Κικίλιας κάλεσε το ΣΔΟΕ, αξιωματικούς της Αστυνομίας και τους συναδέλφους του υπουργούς, για να αναζητήσουν τους «τρόπους βελτίωσης της συνεργασίας ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς, για την καταπολέμηση της παράνομης εισαγωγής και διακίνησης αναβολικών ουσιών στη χώρα μας» - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Αναφέρεται ακόμη ότι συμφωνήθηκε «να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εντατικοποίηση των ελέγχων από μικτά κλιμάκια φορέων των συναρμόδιων υπουργείων, και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)». Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε «η αναζήτηση μέτρων ευαισθητοποίησης των πολιτών, με γνώμονα την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας όλων των απαγορευμένων ουσιών, αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας από τις αρνητικές συνέπειές τους ιδιαίτερα στη νεολαία».