Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 12:21

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Καλαμάτα της Υπαπαντής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας Παναγίας της Υπαπαντής, μεθαύριο 2 Φεβρουαρίου.

 

Στον εορτασμό θα παραστούν οι μητροπολίτες Σεβαστείας Δημήτριος, Κωνσταντίας Βασίλειος, Ιλίου Αθηναγόρας, Γρεβενών Δαβίδ, Ελασσώνος Χαρίτων, Φωκίδος Θεόκτιστος, Μεγάρων Κωνσταντίνος, ο  επίσκοπος Μεθώνης και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Κλήμης και ο επιχώριος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αύριο στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός και ανήμερα της γιορτής όρθρος και πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Μετά το πέρας της λειτουργίας στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Για τη λιτάνευση της εικόνας απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση των οχημάτων στις οδούς Υπαπαντής, πλατείας 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος. Η απαγόρευση για τη στάθμευση ισχύει από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και για την κυκλοφορία από τις 10 μέχρι τις 2.

 

Για τη γιορτή της Υπαπαντής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν διατεθεί από το δήμο 14 θέσεις στο Ιστορικό Κέντρο, για πώληση θρησκευτικών και ειδών χειροτεχνίας.