Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 08:30

Δημοπρατείται το Πάτρα - Πύργος μισό - μισό σε 3 μήνες

Σε τρεις μήνες -και σε δύο κομμάτια- θα επαναδημοπρατηθεί το τμήμα Πάτρα - Πύργος του δυτικού άξονα «με πιο συμφέροντες όρους για το Δημόσιο και τους χρήστες», ενώ παραμένει αδύνατη ακόμα η δημοπράτηση του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα καθώς εκκρεμούν οι υποστηρικτικές μελέτες.

Τα πιο πάνω μετέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή, ειδικότερα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι στο τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα «με βάση το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας των Δημοσίων Εργων, εκκρεμεί η δημοπράτηση των υποστηρικτικών μελετών (τεχνικά, αποχέτευση-αποστράγγιση, σήμανση, ηλεκτρομηχανολογικά) και συνεπώς είναι αδύνατη η δημοπράτησή του στην παρούσα φάση, χωρίς τις υποστηρικτικές μελέτες».
Ωστόσο, μετά από σχετικό αίτημα του Θ. Πετράκου -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση-, «ο Γ. Σταθάκης δεσμεύτηκε να υπάρξει νέα συνάντηση άμεσα, παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και για το θέμα αυτό».
Τέλος, όσον αφορά το θέμα της δακοκτονίας -που επίσης συζητήθηκε στην ίδια συνάντηση, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση-, έγινε γνωστό ότι «μετά από παρέμβαση του υπουργού, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επιλυθούν και τα τελευταία προβλήματα που προέκυψαν στο θέμα αυτό, προκειμένου να μπορέσουν να δημοπρατηθούν τα έργα της δακοκτονίας»