Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 14:03

Υποσχέσεις Κουίκ για προώθηση των μεσσηνιακών έργων οδοποιίας

Να προωθηθεί, το ταχύτερο, πρόγραμμα για την οδοποιία σε όλη τη Μεσσηνία, θα ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

 

Αυτό διαβεβαίωσε ο ίδιος, χθες το απόγευμα μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, στο Δημαρχείο και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης. 

Ο κ. Κουίκ εξήγησε ότι «κάνεις περισσότερη ώρα να πας στην Κορώνη απ’ ό,τι στην Αθήνα».

Ο υφυπουργός που εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα προχωρήσει ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας,  επεσήμανε πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαχειριστεί με πολύ ικανοποιητικό τρόπο τα απορρίμματα. Αναφερόμενος στην Costa Navarino, είπε ότι άφησε βαριά κληρονομιά ο καπετάν Βασίλης και με αφορμή την εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών για το ερευνητικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο, παρατήρησε πως «θα συνεχίσει να καθιστά τη Μεσσηνία διεθνές κέντρο τουριστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος».

Ο δήμαρχος Π. Νίκας είπε ότι ο Τέρενς Κουίκ είναι παλιός φίλος της Καλαμάτας και έχει όλη τη διάθεση να βοηθήσει την πόλη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι «η συμφωνία θα κλείσει το αργότερο μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου». Παρατήρησε πως «για μας πρώτιστο είναι να βάλουμε την Ελλάδα σε ήρεμα νερά και να προχωρήσουμε στην αναπτυξιακή πορεία που υποσχεθήκαμε. Μέσα σε μια 4ετία θα γίνουν πράξεις και τα όσα υποσχεθήκαμε».

Υποστήριξε ότι «δεν ανησυχούμε για το τι θα συμβεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες» και έστρεψε την εσωκομματική έριδα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Θα πρέπει να ανησυχούν κάποιοι άλλοι, όταν θα έρθει η συμφωνία, γιατί από αυτά που οσμίζομαι και διαβάζω, οι αναταράξεις θα είναι πολύ μεγάλες».

Ο κ. Κουίκ επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός μίλησε για έντιμο συμβιβασμό επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών».

Επίσης, ευχαρίστησε «τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης που δεν είχαν στο παραμικρό εκείνη την απίστευτη τρομολαγνική συμπεριφορά που είχαν τα μητροπολιτικά ηλεκτρονικά κανάλια».

 

Γ.Σ.