Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 19:57

Φιλιππάκος από Σπάρτη: "Στόχος η αποκατάσταση των σχέσεων αστυνομίας και πολιτών"

«Δεν θέλουμε η πολιτική εξουσία να καπελώνει την αστυνομία και να την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν», υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, προσθέτοντας πως «είναι άλλη η φιλοσοφία μας. Αυτά έχουν περάσει και δεν είχαν και κανένα αποτέλεσμα. Μπορώ να πω ότι δυσμενές αποτέλεσμα έφεραν».

Ο κ. Φιλιππάκος περιοδεύει στο νομό Λακωνίας κι επισκέπτεται υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, σήμερα δε επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου συναντήθηκε και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον αστυνομικό διευθυντή και στελέχη της αστυνομίας και ακολούθως συνέχισε τις επαφές του στην Πυροσβεστική υπηρεσία Σπάρτης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε πως «η φιλοσοφία του υπουργείου είναι ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις των πολιτών και των αστυνομικών. Η αστυνομία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομμάτι της κοινωνίας. Είναι παιδιά μέσα από εμάς. 'Αρα, λοιπόν, πρέπει να τους φέρουμε κοντά μας. Να υπάρξει μια άλλη σχέση, ένα άλλο δόγμα, ώστε να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αναγνώριση».

Ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί πολλές φορές υπερβαίνουν τον εαυτό τους και δεν το αναγνωρίζει κανείς, ενώ παράλληλα είπε ότι το υπουργείο ετοιμάζει πολλές δράσεις στο νέο πλαίσιο εδραίωσης της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού κι αναφέρθηκε στην ‘'ώρα του πολίτη'', σημειώνοντας ότι πλέον οι πολίτες έχουν την δυνατότητα, με άλλο τρόπο και διαδικασία ,να προσεγγίζουν τις αστυνομικές υπηρεσίες και να ενημερώνονται για τα προβλήματα τους.

Επιπλέον τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «θέλουμε τον αστυνομικό κοντά στον πολίτη. Αυτός ο τρόπος της νέας σχέσης πιστεύω θα επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα και στην απόδοση και στην λειτουργία των υπηρεσιών γενικότερα, αλλά παράλληλα, θα ικανοποιήσουμε ηθικά κι αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν κάνοντας το καθήκον τους».

Ο κ. Φιλιππάκος αύριο και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει την περιοδεία του στη Λακωνία και θα επισκεφθεί το σύνολο των αστυνομικών, πυροσβεστικών, αλλά και των λιμενικών υπηρεσιών του νομού, εξετάζοντας και καταγράφοντας από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να αντιμετωπιστούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ