Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 18:50

Συνάντηση Ανδρεάκου με Κουίκ στο Γύθειο

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζήτησαν ο yφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, στη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Γύθειο. 

 

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της έναρξης των τριήμερων εκδηλώσεων για τον ξεσηκωμό της Μάνης το 1821, στις οποίες παρέστη ο Τέρενς Κουίκ ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

«Η συνάντησή μου με τον δήμαρχο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Με τα τόσα πολλά χρόνια δημαρχιακής εμπειρίας του, ξέρει πολύ καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμφώνησα στο σύνολο των θεμάτων που μου έθεσε» δήλωσε με το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και πρόσθεσε:

«Το κυριότερο ζήτημα είναι οι «χειροπέδες» που έχει περάσει το κεντρικό πολιτικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου αμφισβητούνται ή απορρίπτονται ακόμα και ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Ο Πέτρος Ανδρεάκος δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Δήμαρχος που διαμαρτύρεται επειδή οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συμβουλίου δεν κρίνουν μόνο τη νομιμότητα των Αποφάσεων των Δημοτικών Αρχών, όπως πράγματι οφείλουν να πράξουν, αλλά κρίνουν και την σκοπιμότητα.