Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 19:30

Σε διεθνές συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γράφτηκε από την
Σε διεθνές συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη η Νάντια Γιαννακοπούλου

Σε διεθνές συνέδριο για το μέλλον και τις προοπτικές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης συμμετείχε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου. Στο συνέδριο που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, η κ. Γιανακοπούλου προσκλήθηκε από το Ινστιτούτο Friedrich Ebert Stiftung: think tank της σοσιαλδημοκρατίας και του Γερμανικού SPD.

Στην τοποθέτησή της η βουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα πρέπει να βρει ξανά το ρόλο της ως δύναμη σταθερότητας και ειρήνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα, η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δράσει άμεσα απέναντι στις σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις αλλά και στους μετασχηματισμούς που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της. Σε αυτή την προσπάθεια οι πραγματικές δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας οφείλουν συντεταγμένα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να αποτελέσουν σημείο αναφοράς, ρυθμιστικό παράγοντα για τη σταθερότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού.

Η σοσιαλδημοκρατία οφείλει και πρέπει να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε μία Ευρώπη που μοιάζει αμήχανη και άβουλη μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα των καιρών μας».

 

 

 


NEWSLETTER