Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 23:24

Μείωση ΦΠΑ για διαχείριση απορριμμάτων ζήτησε ο Μαντάς

Γράφτηκε από την
Μείωση ΦΠΑ για διαχείριση απορριμμάτων ζήτησε ο Μαντάς

 

Θετικά αντιμετώπισε το αίτημα του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, για την ένταξη στη χαμηλότερη κλίμακα ΦΠΑ 13% της δραστηριότητας διαχείρισης απορριμμάτων, από το 24% που ισχύει σήμερα.

Με βάση την ανακοίνωση, η μείωση κατά 11% θα επιφέρει μια σημαντική ελάφρυνση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων για το σύνολο των δήμων της Πελοποννήσου, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις και στους πολίτες των περιοχών αυτών.

Κατά τη συνάντηση του κ. Βεσυρόπουλου και του κ. Μαντά συζητήθηκαν θέματα που αγγίζουν τη λειτουργία και οικονομική ευρωστία της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους είναι δυνατόν να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του έργου δήμων και περιφερειών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική τους επάρκεια και αυτοτέλεια.

Ο βουλευτής είχε επίσης τη δυνατότητα να συζητήσει με τον υφυπουργό για τα οφέλη της ολοκληρωμένης κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων, που την καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος που ταλαιπωρεί την Πελοπόννησο εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, μόνο έτσι διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και υποστηρίζεται αποτελεσματικά η αειφόρος ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητο να ενισχύονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι, ώστε αφενός να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος των λύσεων και αφετέρου να μπει ένα οριστικό τέλος στα πρόστιμα που επιβάλλονται κατά καιρούς από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι η σχετική διάταξη δύναται να συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στις αρχές του χρόνου.


NEWSLETTER