Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 21:47

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης μετά τις ανακοινώσεις Λιβανού: “Η κυβέρνηση αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τον αγρότη”

 

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, τονίζει ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων ύψους 170 εκ. ευρώ (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ), τα οποία ανακοίνωσε  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, όπως έχει αποδείξει στην πράξη τόσο στην περίοδο της πανδημίας αλλά και τώρα με την πρόσφατη ενεργειακή κρίση, αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και των παραγωγικών δυνάμεων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους στηρίξει, για να μην μείνει κανείς πίσω. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο και ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός, υιοθετώντας τις επανειλημμένες οχλήσεις βουλευτών, παραγωγών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα, προχώρησε, όπως είχε ήδη υποσχεθεί και ανακοινώσει, στη λήψη ενισχυτικών μέτρων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό για τη θετική του ανταπόκριση στα αιτήματα που του είχαμε θέσει για τη στήριξη του κόστους παραγωγής των αγροτών μας, τόσο εγώ σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας και με δημόσιες τοποθετήσεις μου σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοι βουλευτές αγροτικών περιφερειών. Θέλω να τονίσω πως προφανώς δεν υπερκαλύπτουμε τις ανατιμήσεις που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση σε διάφορους τομείς, παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις παρενέργειες, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων της και με σταθερό γνώμονά της την αρχή τού να μην μείνει κανείς πίσω».