Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 21:23

Λαμπρόπουλος για Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

 

"Αν μπορούσαμε να έχουμε συλλάβει αυτούς που φοροδιαφεύγουν σε μεγάλο βαθμό θα είχαμε καλύτερη εθνική άμυνα, καλύτερη υγεία, καλύτερα σχολεία, καλύτερη κοινωνική πρόνοια, περισσότερα έργα υποδομής, καλύτερους δρόμους" δήλωσε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος μιλώντας στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το συμβούλιο διοίκησης της  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

"Η Αρχή αυτή είναι υψίστης σημασίας βλέποντας μόνο τις αρμοδιότητές της και το έργο που πρέπει να επιτελέσει. Θέλω, όμως, να ξεκινήσω από τον τρόπο επιλογής και σε αυτό το σημείο οφείλω ως πολιτικός αλλά και ως πολίτης να συγχαρώ τον υπουργό, γιατί όχι μόνο σε αυτή την Ανεξάρτητη Αρχή και άλλες φορές που μας έχει φέρει ανάλογες τοποθετήσεις έχει καθιερώσει ή έχει ακολουθήσει διαδικασίες που είναι όχι αδιάβλητες, όχι επαινετές, είναι και προς παραδειγματισμό" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρόπουλος είπε τα εξής: "Οι κύριοι που έχουμε σήμερα για να εκφράσουμε τη γνώμη είναι άριστοι από τους άριστους. Με πτυχία με περγαμηνές μεγάλες, σπουδαίες. Έγινε η επιλογή τους και η αξιολόγηση τους από μια επίσης επιτροπή αρίστων, με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ. Έχουμε και επιλέγουμε και σήμερα κρίνουμε τους καλύτερους λοιπόν, οι οποίοι, έχουν ένα σημαντικό έργο να επιτελέσουν, έχουν για τον στρατηγικό σχεδιασμό, έχουν για τη φοροδιαφυγή, για το λαθρεμπόριο, για την παραοικονομία, για τη διαφθορά.

Είναι αυτά που όλοι συζητάμε, που πολλές φορές γράφονται, που πολλές φορές ακούμε και έχουν γίνει συζητήσεις και στη Βουλή και θα συζητάμε πάντοτε, γιατί, δυστυχώς, δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων και θα υπάρχουν αυτοί που θα φοροδιαφεύγουν, που θα κάνουν λαθρεμπόριο. Τι κάνει όμως το κράτος; Τι κάνει η πολιτεία; Τι θεσμούς θεσπίζει πώς κατοχυρώνεται για να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα φαινόμενα;

Φοροδιαφυγή. Την πληρώνει όλη η κοινωνία. Αν μπορούσαμε να έχουμε συλλάβει αυτούς που φοροδιαφεύγουν σε μεγάλο βαθμό θα είχαμε καλύτερη εθνική άμυνα, καλύτερη υγεία, καλύτερα σχολεία, καλύτερη κοινωνική πρόνοια, περισσότερα έργα υποδομής, καλύτερους δρόμους. Να λοιπόν γιατί πρέπει να ρίξουμε μεγάλο βάρος. Για το λαθρεμπόριο, έχουμε ακούσει για μεγάλα νούμερα. Τι γίνεται; Ξέρει κανείς; Δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Η Αρχή αυτή έχει μια τεράστια ευθύνη έναντι της κοινωνίας, έναντι των ίδιων τους των εαυτών και των οικογενειών τους και των παιδιών τους, έναντι του λαού μας, να κάνει και να επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο. Να αφήσει ένα έργο.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και τους δίνουμε τη θετική ψήφο, τη δύναμη να προχωρήσουν και να κάνουν το καλύτερο προς όφελος της κοινωνίας μας και του λαού μας".