Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 21:02

Ενταξη όλων των νέων αγροτών ζητεί ο Λαμπρόπουλος

 

Για το αν “θα δοθούν επιπλέον πιστώσεις, για ένταξη όλων των νέων αγροτών, που υπέβαλαν αιτήσεις και πληρούν τις προϋποθέσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Νομό Μεσσηνίας”, ρωτάει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, σε επίκαιρη ερώτησή του.

Ζητώντας την αύξηση των διαθέσιμων πιστώσεων για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών, ο βουλευτής παρατηρεί ότι “στόχος του προγράμματος των νέων αγροτών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω της ηλιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών αγροτών, που με το πέρας της στήριξης, θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. Οι υποψήφιοι νέοι γεωργοί απέκτησαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του προγράμματος, ίδρυσαν γεωργικές εκμεταλλεύσεις και έχουν πλέον κύρια δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Πολλοί από αυτούς ήδη διέκοψαν την εργασία τους και υπέβαλαν πολυετές επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη της γεωργικής εκμετάλλευσης”.

Επισημαίνει πως “στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 444 υποψήφιοι νέοι γεωργοί, ποσοστό 23% σε σύνολο 1.868 υποψηφίων, δεν επιλέγονται για στήριξη, γιατί δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. Στον Νομό Μεσσηνίας, περίπου 140 νέοι αγρότες δεν επιλέγονται για τον λόγο αυτό”.