Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 20:55

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για αντικειμενικές αξίες της Μικρής Μαντίνειας

 

Ερώτηση για την αύξηση των αντικειμενικής αξίας των ακινήτων στην Μικρή Μαντίνεια από 950 ευρώ  σε 1.600 εύρω και από 1.050 σε 1.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο υπέβαλε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου:  Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα  στην περιοχή της Μικράς Μαντίνειας αυξήθηκαν δραματικά οι Τιμές Ζώνης 950 ευρώ  σε 1.600 εύρω και από 1.050 σε 1.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο  Ήτοι αύξηση ποσοστιαία 70% περίπου. Τιμές που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και ευλόγως διαμαρτύρονται, καθώς η περιοχή της Μικράς Μαντίνειας παρουσιάζει τουριστική κίνηση αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι όλο τον χρόνο αφού δεν διαθέτει μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος. Είναι μια περιοχή προς πολεοδόμηση, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές για μόνιμη κατοικία.

Οι επιχειρήσεις κυρίως εστίασης λειτουργούν μόνο 3 μήνες τον χρόνο και σε καμία περίπτωση δεν πληρούνται χαρακτηριστικά περιοχών μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι άλλες γνωστές πανελλαδικά περιοχές της χώρας.

Κατόπιν αυτών και για άρση της αδικίας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί αρμοδίως, η ακύρωση της υπερβολικής αύξησης της Τ.Ζ. στη Μικρά Μαντίνεια Καλαμάτας;»