Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 09:24

Αιχμές Λαμπρόπουλου για κομματικούς χειρισμούς - Με αφορμή παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην Τριφυλία

 

Η Ν.Δ. στηρίζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Δημήτρη Πτωχό και στους δήμους της  Μεσσηνίας δεν έχει δώσει στήριξη, επεσήμαναν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο νομό, χθες στη Μεσσήνη, σε δηλώσεις - απαντήσεις τους σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας από τη μονή Βουλκάνου.

Μάλιστα, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος που εκτός μικροφώνου είπε ότι “κάποιοι τρώνε και πίνουν με τους Τατούληδες”, σε δήλωσή του στην “Ε” παρατήρησε πως “αυτό που έγινε προχθές στην Κυπαρισσία ήταν εκτός κομματικής γραμμής και διχάζει τις τοπικές κοινωνίες”, αναφερόμενος στην παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή του Γραφείου πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκου, του γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Σμυρλή καιτου υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου ρης υποψηφίας δημάρχου Τριφυλίας Χάιδως Παναγιωτοπούλου.

 

Αναλυτικά, πέρα από τις ευχές για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας:

Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν στηρίζει τον Δημήτρη Πτωχό, δήλωσε ότι “εγώ είμαι βουλευτής της Ν.Δ. και το ερώτημά σου περιττεύει”.

Στη διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου ότι δεν ήταν προχθές στην επίσκεψη του κλιμακίου της Ν.Δ. με τον Γ. Μπρατάκο, τον Γ. Σμυρλή και τον Ν. Χαρδαλιά στο προεκλογικό κέντρο του υποψηφίου περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στην Καλαμάτα (όπως ήταν οι άλλοι δύο βουλευτές) απάντησε πως “είμαι παρών και να σταματήσετε να λέτε αυτές τις ανοησίες”.

Αμέσως μετά κι εκτός μικροφώνου είπε ότι “κάποιοι τρώνε και πίνουν με τους Τατούληδες”.

Σε δήλωσή του στην “Ε” ο Γ. Λαμπρόπουλος παρατήρησε ότι “ο πρωθυπουργός την περασμένη Κυριακή σε ερώτηση που του υπέβαλε δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη,  απάντησε ότι η Ν.Δ. χρίσματα έχει δώσει στους 3 μεγάλους δήμους: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Αυτό που έγινε προχθές στην Κυπαρισσία ήταν εκτός κομματικής γραμμής και διχάζει τις τοπικές κοινωνίες”.

 

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης ευχήθηκε “καλή επιτυχία στους υποψηφίους” και πρόσθεσε: “Σήμερα νομίζω ότι εδώ τους έχουμε δει όλους απ’ αυτούς. Να ευχηθούμε ειδικά σε αυτούς που στηρίζει η Ν.Δ., από τον πρώτο γύρο να έχουν την επιτυχία”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, επιβεβαίωσε ότι “σαφέστατα” η Ν.Δ. στηρίζει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Δ. Πτωχό και για το αν έχουν δοθεί στηρίξεις σε δήμους απάντησε πως “νομίζω ότι έχουν βγει ανακοινώσεις”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εκτός μικροφώνου αναφορά του Γ. Λαμπρόπουλου γι’ αυτούς που “τρώνε και πίνουν με τους Τατούληδες”, απάντησε “ρωτήστε τον συνάδελφό μου”.

 

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, απαντώντας σε ερώτησή μας, είπε ότι “η Ν.Δ. εκφράζεται από τα επίσημα όργανά της. Η μόνη έκφραση στήριξης που έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τον Δημήτρη Πτωχό”.

 

ΝΙΚΑΣ: “ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΙ”

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε να εκλεγούν “οι άξιοι και όχι οι φίλοι μας και οι συγγενείς μας” και παρατήρησε: “Να προσέξει ο κόσμος ιδιαίτερα σε αυτό, διότι έχουμε σοβαρά προβλήματα ως Πελοπόννησος”.

Ακόμα, ο Π. Νίκας πρότεινε την αναβάθμιση του πανηγυριού της Μεσσήνης, αναφέροντας: “Το παζάρι της Μεσσήνης πρέπει να αναβαθμιστεί, να γίνει μία έκθεση που να αγκαλιάζει όλη τη Μεσσηνία και όλη την Πελοπόννησο. Είναι ένας πόρος για την πόλη της Μεσσήνης, είναι μία προβολή της πόλης κι εύχομαι η δημοτική αρχή να αναθέσει μία μελέτη γι’ αυτό το θέμα ώστε να μην μιλάμε για ένα παζάρι, που γινόταν δεκαετίες πίσω, ούτε για την ανάγκη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτό να έχει μια ενίσχυση. Να γίνει μια μελέτη. Εκτός από το παζάρι να υπάρχει μία έκθεση, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, να υπάρχει ένα σύνολο εκδηλώσεων που να βοηθήσει την πόλη. Κάνουν βήματα οι δημοτικές αρχές, έχουν γίνει σημαντικά πράγματα την τελευταία 10ετία, νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μετεξέλιξη ουσιαστική”.