Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 17:40

Γενικόλογη απάντηση Ταγαρά σε Λαμπρόπουλο για πολεοδομικό σχεδιασμό

«Η κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την προώθηση ολοκληρωμένου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού» υποστηρίζει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Ο κ. Ταγαράς απαντά γενικόλογα χωρίς χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των πολεοδομικών σχεδίων. Αναλυτικά η απάντηση του κ. Ταγαρά: « Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλο, σας γνωστοποιούμε ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί τη δέσμευσή της για την προώθηση ολοκληρωμένου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού μέσω του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» με στόχο την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας με όρους αειφορίας των πόρων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει επεξεργαστεί και προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση μεταβατικά - και μέχρι την ολοκλήρωση του οργανωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού - ώστε η εκτός σχεδίου οικοδομική δραστηριότητα στο μεσοδιάστημα να λάβει χώρα με τρόπο αποδεκτό. Η σχετική ρύθμιση θα περιορίσει τις υφιστάμενες δυνατότητες της εκτός σχεδίου δόμησης, δημιουργώντας ασφάλεια δικαίου και διαφυλάττοντας, κατά το δυνατόν, εύλογα ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανωτέρω ρύθμιση θα εξεταστούν ενδελεχώς, τόσο κατά το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου, όπου θα ληφθούν υπ΄ όψιν οι απόψεις φορέων και πολιτών, όσο και κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων».