Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 15:02

Γιώργος Κύρτσος: Εξι λόγοι για να ψηφίσετε τη Νέα Δημοκρατία

Είναι η ασφαλής και συμφέρουσα επιλογή

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση το συγκριτικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων είναι εντυπωσιακό. Το συνοψίζω σε έξι βασικά σημεία.

Οχι άλλη περιπέτεια

Πρώτον, το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ (2012 - 2014) συγκρίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκά με την πρόσφατη επτάμηνη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Η στοιχειώδης πολιτική υπευθυνότητα επιβάλλει να μην δοθεί δεύτερη πολιτική ευκαιρία στην «πρώτη φορά Αριστερά» γιατί όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα από το δίδυμο της διάλυσης Τσίπρα - Καμμένου.

Δεύτερον, το επόμενο εξάμηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και μόνο η ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα. Από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται ο λογαριασμός του τρίτου προγράμματος - μνημονίου που έχει την υπογραφή Τσίπρα. Παράλληλα θα κληθούμε να καλύψουμε την διαχειριστική τρύπα που έχουν δημιουργήσει η υστέρηση των φορολογικών εσόδων κατά 4,5 δισ. ευρώ, η μείωση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων με διψήφιο ποσοστό και η κατασπατάληση αποθεματικών ύψους 7 δισ. ευρώ στο διπλωματικό πόκερ που έπαιξαν με δικά μας λεφτά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης. Υπάρχει και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης που ξέφυγε από κάθε έλεγχο με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα και απειλεί την κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επί κυβέρνησης Σαμαρά οι προσφυγικές -μεταναστευτικές ροές είχαν περιοριστεί σε 30.000 έως 40.000 το χρόνο και η εγκληματική αδιαφορία του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του συνέβαλε στην αύξησή τους σε 250.000 έως 300.000 το χρόνο. 

Δεν υπάρχει καιρός για πολιτικούς ελιγμούς και πολιτικούς δισταγμούς, μόνο μια σταθερή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ μπορεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να αποτρέψει τα χειρότερα. 

Τρίτον, η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για τη γρήγορη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και αυτή την εγγυάται μόνο η ΝΔ. Σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε ένα διαρκή εσωκομματικό εμφύλιο, από τη λεγόμενη ομάδα των 53 που διαφοροποιείται συστηματικά από τον κ. Τσίπρα και διάφορους αριστερούς παράγοντες που θα περιορίσει στο ελάχιστο την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι σε θέση να χαράξει σταθερή πορεία και να δεσμεύσει σε αυτήν όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. 

Ταχύτερα και με μικρότερο κόστος

Τέταρτον, η ΝΔ είναι σε θέση να δημιουργήσει μια αναπτυξιακή δυναμική η οποία θα περιορίσει σταδιακά την ύφεση που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και πρόκειται να γίνει βαθύτερη στα επόμενα τρίμηνα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία θα επιταχύνουν τη συμφωνία με τους εταίρους για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με βάση τη συμφωνία 2012. Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και θα προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε σε περίπτωση που πάρει την εκλογική πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ματαιώσεις ή καθυστερήσεις στις αναγκαίες αλλαγές και ενίσχυση των φαινομένων ύφεσης.

Πέμπτον, ο κ. Τσίπρας προκάλεσε πρόωρες βουλευτικές εκλογές με βασικό αίτημα να μην ολοκληρωθεί η εφαρμογή των δεύτερου μνημονίου που χρειαζόταν πρόσθετα μέτρα 2 έως 2,5 δισ. ευρώ και συνέχισε τις προσπάθειες μέχρι τα τέλη του 2014. Η δημαγωγική του τακτική προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην εθνική οικονομία, με αποτέλεσμα να έχουμε μπροστά μας το λεγόμενο μνημόνιο Τσίπρα τριετούς διάρκειας και με μέτρα που αθροίζονται σε 18 έως 20 δισ. για όλη την τριετία. Η ΝΔ μπορεί να εφαρμόσει το μνημόνιο Τσίπρα με περισσότερο δημιουργικό τρόπο, να το συνδυάσει με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και να το ολοκληρώσει σε 2 αντί για 3 χρόνια επιτυγχάνοντας καλύτερες δημοσιονομικές και οικονομικές επιδόσεις. Αντίθετα ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση στην παράταση της μνημονιακής περιόδου και στη χειρότερη στην επιστροφή του κινδύνου της αναγκαστικής εξόδου από την ευρωζώνη.

Εκτον και σημαντικότερο, η ΝΔ είναι σε θέση να ελέγξει τη ζημιά που προκάλεσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα μεγάλης κοινωνικής σημασίας. Ορισμένες κατηγορίες δαπανών για την υγεία μειώθηκαν πάνω από 50% σε σχέση με το 2014, από την κυβέρνηση Τσίπρα γιατί δέσμευσε τους πόρους των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων στο αποτυχημένο διπλωματικό παιχνίδι Τσίπρα - Βαρουφάκη. Ανάλογη ζημιά παρατηρείται στον τομέα της παιδείας και ιδιαίτερα στα ΑΕΙ. Η αντίληψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση οδηγεί πέρα από την οικονομική ισοπέδωση και στην ποιοτική υποβάθμιση. Και στον τομέα της δημόσιας τάξης η κυβέρνηση Τσίπρα βαρύνεται με λαθεμένες επιλογές που οδήγησαν μεταξύ των άλλων στην αποφυλάκιση και στην επαναδραστηριοποίηση των πιο αδίστακτων εγκληματικών κυκλωμάτων. 

Ψηφίστε τη ΝΔ για να κατοχυρώσετε την προοπτική της χώρας και να προστατεύσετε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα και τα δικαιώματά σας.