Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 17:27

"Η μεγάλη επιστροφή - Το βασίλειο των ακηδεμόνευτων ζώων"

 Από τις Εκδόσεις “Well Done”.

 

Οι λέξεις και τα συναισθήματα της Κατερίνας Παπαποστόλου συναντούν τα χρώματα των εικονογραφήσεων της Λιάνας Δενεζάκη και μαζί με δώδεκα τραγουδιστές, τέσσερις συνθέτες, τέσσερις στιχουργούς, τρία στούντιο σε τρεις διαφορετικές πόλεις της χώρας, δώδεκα μουσικούς και ένα συγκρότημα, ενώνουν τις φωνές τους και συνθέτουν όλοι μαζί την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!Η Διώνη, ο αδέσποτος σκύλος που η απόπειρα δολοφονίας του, πριν χρόνια συντάραξε τον πανελλήνιο φιλοζωικό κόσμο, επιστρέφει μετά το πρώτο της βιβλίο, "Το Δώρο", που ήταν και η αυτοβιογραφία της, και χτίζει έναν κόσμο αγάπης και ενσυναίσθησης. Μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, θα αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα ζώα και το περιβάλλον. Θα γίνεις του εαυτού σου η καλύτερη εκδοχή!

Ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα βιβλίο που συνοδεύεται από δέκα πολύ εύστοχα και μελωδικά τραγούδια σε μορφή qrcode.

Ένα βιβλίο σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις που είναι δεμένες ανάποδα μεταξύ τους!

«Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» είναι ένα παιδικό μουσικό εικονοβιβλίο για παιδιά ηλικίας τριών ετών και πάνω. Οι μικροί αναγνώστες μέσα από τη μουσική και την εικονογράφηση δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες και μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα και το περιβάλλον.

«Η Μεγάλη Επιστροφή» είναι ένα μεσαιωνικό παραμύθι εφήβων και ενηλίκων, ένα επαναστατικό κείμενο που ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θίγει είναι η παράνομη εκτροφή. Με μια καλλιτεχνική επιμέλεια από αντίγραφα σημαντικών έργων τέχνης του παρελθόντος σε ταξιδεύει ανάμεσα στο «χθες» και στο «τώρα» μέσω της αρετής της ενσυναίσθησης.

Ένα βιβλίο γεμάτο σημαντικές πληροφορίες για τα ζώα και το περιβάλλον ως ένα πολυεπίπεδο και διδακτικό ανάγνωσμα που έχει ως κεντρικό πυρήνα την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των ζώων, τις οικολογικές ανησυχίες και την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Έντονα συναισθήματα, ηχηρές λέξεις, μια θεατρική παράσταση, μουσική και χρώματα συνθέτουν ένα εξαιρετικό βιβλίο που καταρρίπτει κάθε έννοια βίας και τοποθετεί όλα τα ζώα στη θέση που τους αξίζει, δίνοντάς τους φωνή να σπάσουν τη σιωπή τους και να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

 

*Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια σκύλων και ζωοθεραπεύτρια που μετρά κάθε χρόνο χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. που έχει ιδρύσει, για να εκπαιδεύσει φιλοζωικά μαθητές στα ελληνικά σχολεία αλλά και ενήλικες σε δημόσιες δράσεις. Με μια τεράστια εμπειρία στην εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα στις σχολικές τάξεις που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια, είναι μια από τις διακεκριμένες εκπαιδευτικούς για το 2020, έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για το εθελοντικό της έργο, ενώ έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα τέσσερα βιβλία της. Εργάζεται ως Διευθύντρια σε ένα Δημοτικό σχολείο της Ημαθίας, ενώ δεν σταματά να δρα ακτιβιστικά σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, καθώς προσπαθεί μέσα από τις πράξεις της και τις λέξεις της να αλλάξει τον κόσμο.