Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 17:42

Τρία βιβλία που μιλούν στα παιδιά για θέματα υγείας

Από τις εκδόσεις "Υδροπλάνο"

Ανάμεσα στις σελίδες ενός βιβλίου, τα παιδιά μπορούν να βυθιστούν στη ζωή των χαρακτήρων και να μάθουν νέες λέξεις και φράσεις, να βιώσουν μια σειρά από συναισθήματα, να αποκτήσουν δεξιότητες και γνώσεις και εκτός αυτού να ενημερωθούν για την Υγεία.

Ιδιαίτερα χρήσιμα γι' αυτά τα θέματα, με γλώσσα φιλική και παραμυθένια -τρία βιβλία από τις εκδόσεις "Υδροπλάνο"- εξηγούν με τον κατάλληλο τρόπο για τις ιώσεις που μας ταλαιπωρούν, τι είναι ο παιδικός διαβήτης και τι κερδίζει ένα παιδί όταν τρώει σωστά.

 

ΠΕΙΡΑΤΙΝΑ ΙΩΣΗ ΚΑΤΑ ΣΩΜΑΤΟΚΑΣΤΡΟΥ
Με αστείο τρόπο ασχολείται με τις ιώσεις που δυστυχώς μας ταλαιπωρούν κάθε χρόνο


Η Πειρατίνα Ίωση επιτίθεται στο Σωματόκαστρό σου! Πώς θα αμυνθείς; Επιστράτευσε όλους τους συμμάχους και τα «όπλα» της ιατρικής επιστήμης, αλλά και της σωστής πρόληψης, της υγιεινής ζωής και διατροφής.
Με υπομονή, ψυχραιμία, τη φροντίδα και την αγάπη της οικογένειάς σου και με μπόλικο χιούμορ και παιχνίδι, θα βγεις σύντομα νικητής και υγιής!
Για παιδιά από 5 ετών

 

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΧΛΟΗΣ
Μαθαίνει στα παιδιά να τρώνε και να μαγειρεύουν σωστά


Μπορεί ένας τεράστιος μαύρος σκύλος να είναι κολλητός φίλος με μια μπαλαρίνα; Εννοείται πως ναι! Η Χλόη και η Φρίντα είναι κολλητές φίλες και αγαπούν τη μαγειρική! Θα μας μάθουν πώς μπορούμε να φτιάχνουμε το δικό μας παγωτό από φρέσκα φρούτα για να το τρώμε κάθε μέρα χωρίς να μας φωνάζουν οι μεγάλοι! Θα μας μάθουν επίσης γιατί η ζάχαρη μας κάνει κακό, πώς μπορούμε να κάνουμε πιο νόστιμα «γεμιστά» από τις γιαγιάδες μας και τέλος, μια συνταγή έκπληξη… που θα αγαπήσετε!

 

ΜΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Με τρόπο «γλυκό» εξηγεί στα παιδιά τι είναι ο παιδικός Διαβήτης

Τι είναι ο παιδικός Διαβήτης; Τι είναι το σάκχαρο; Τι είναι η ινσουλίνη; Πως να εξηγήσεις, να στηρίξεις και να καθοδηγήσεις ένα μικρό παιδί που χωρίς κανένα λόγο και καμία ευθύνη αρρώστησε και χρειάζεται να προσέχει, να περιορίζεται, να μετράει, να υπολογίζει, να προσέχει, να φοβάται. Ακριβώς επειδή όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου εύκολα, γεννήθηκε η Μελένια, ένα βιβλίο που πραγματεύεται τον νεανικό διαβήτη.