Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 10:45

"Απρόβλεπτες ιστορίες μαμάδων" της Ανθούλας Αθανασιάδου

Από τις εκδόσεις "Κίτρινο Πατίνι"

 

Όταν γινόμαστε μαμάδες, μας πλημμυρίζουν ανείπωτα συναισθήματα. Αγάπη άνευ όρων. Φόβοι όλων των ειδών. Και μετά ξεκινάει το τρέξιμο! Τα βλαστάρια μας μεγαλώνουν, καταπίνουν δαχτυλίδια, πέφτουν από ποδήλατα, τσουρουφλίζονται στην παραλία, ξεμένουν στο άγνωστο… Πόσες φορές δεν ζήσαμε σε κλάσματα δευτερολέπτου το απίστευτο θρίλερ; Αυτές οι αναπάντεχες αναποδιές είναι ιστορίες που αργότερα διηγούμαστε σε παρέες, σε τυχαίους περαστικούς, σε συναδέλφους, στα εγγόνια μας! Είναι ιστορίες μοναδικές για κάθε γονιό που αξίζει να τις θυμόμαστε και να τις τιμάμε.

 

Άντλησε έμπνευση από κάθε ιστορία και αφηγήσου το δικό σου ανεπανάληπτο βίωμα!

Αυτή είναι η ιδέα που διατρέχει ολόκληρη την έκδοση.

Η Ανθούλα Αθανασιάδου είναι μια καταξιωμένη συγγραφέας, στιχουργός, σεναριογράφος. Τραγούδια της έχει τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, τα βιβλία της έχουν κάνει αμέτρητες επανεκδόσεις και έχουν όλα τους αγαπηθεί πολύ, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν μεταφερθεί στην μικρή οθόνη. Παράλληλα, έχει γράφει -και συνεχίζει να γράφει- σενάρια για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Με αυτό, λοιπόν, το επικοινωνιακό πνεύμα που τη διακρίνει μοιράζεται μαζί μας απρόβλεπτες και σπαρταριστές ιστορίες, από τη δική της εμπειρία της ως μαμά, αλλά και κόρη. Ιστορίες που διασκεδάζουν, προβληματίζουν, συγκινούν. Και το κυριότερο; Μας απενοχοποιούν προτρέποντας μας να ανακαλέσουμε κι εμείς και να δούμε με χιούμορ, όσα αντίστοιχα έχουμε ζήσει. Στο βιβλίο υπάρχει χώρος ώστε ο αναγνώστης να γίνει συνδημιουργός της έκδοσης και να ζωγραφίσει, να κολλήσει μικρά αντικείμενα, να γράψει και να εκφραστεί με όποιον τρόπο νομίζει.

Στην αρχή, μάλιστα, υπάρχουν και… οδηγίες. 7  απλά βήματα για το πώς μπορεί να γράψει κανείς μια σύντομη ιστορία, με βασικότερο κανόνα τον «επιστράτευσε όλο σου το χιούμορ! Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξορκίσεις δύσκολες εμπειρίες και να διασκεδάσεις τους γύρω σου!»

Το βιβλίο είναι απολαυστικότατο, αλλά παράλληλα κι ένα… παρακινητικότατο εργαλείο δημιουργικής γραφής για επίδοξους συγγραφείς και όχι μόνο.