Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 11:11

"Ο Αφεντούλης και το δώρο της φιλίας" της Χαράς Κουρλέση

Από τις εκδόσεις “Ηλιαχτίδα”

Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία του Αφεντούλη, του εντεκάχρονου μοναχογιού ενός πλούσιου άρχοντα, ο οποίος ανακαλύπτει πως η αγάπη, η πίστη στη φιλία, η αφοσίωση και η συγγνώμη αποτελούν τα πραγματικά θεμέλια της ευτυχίας!
Το παραμύθι συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και αποτελεί ένα ιδανικό ανάγνωσμα για παιδιά όλων των ηλικιών που επιθυμούν να βελτιώσουν τη γλωσσική έκφραση και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους. Επιπλέον, η ιστορία τροφοδοτεί τη σκέψη και εξάπτει τη φαντασία των παιδιών, επενδύοντας ταυτόχρονα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και  ωριμότητα τους. Με αυτό τον τρόπο, οι νεαροί αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα, κατανοώντας τόσο τα συναισθήματα των άλλων όσο και τα δικά τους.

 

Η Χαρά Κουρλέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (επιπέδου Master’s) στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. Επίσης είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης στο γνωστικό αντικείμενο “Μαθησιακές Δυσκολίες και Ξενόγλωσση Εκπαίδευση”. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων από ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα ενώ στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η σχολική ψυχολογία, η χρήση νέων τεχνολογιών στην ξενόγλωσση διδασκαλία και ο σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού. Η φαντασία και η δημιουργικότητα της την οδήγησαν στον τέταρτο ετήσιο διαγωνισμό σχεδιασμού πρωτότυπου εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού που διοργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (ΗΠΑ), όπου η συμμετοχή της διακρίθηκε πρώτη στην κατηγορία “καλύτερης γλωσσικής πρακτικής” ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από 25 διαφορετικές χώρες. Διηγήματα της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και άρθρα της σε ξενόγλωσσα περιοδικά. Στον ελεύθερο χρόνο την ενδιαφέρει η ενασχόληση με τη δημιουργική γραφή, τον κινηματογράφο και τη μουσική.