Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 19:58

Τρίτομη έκδοση με στοιχεία από το αρχείο του Μίμη Φερέτου: Μεσσήνιοι και Μανιάτες αγωνιστές του 1821

  

Μια εξαιρετική τρίτομη έκδοση από το αρχείο του Μίμη Ηλ. Φερέτου αφιερωμένη στους Μεσσήνιους και Μανιάτες αγωνιστές του 1821 κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Πρόκειται για μια έκδοση της εφημερίδας “Μεσσηνιακός Λόγος”, η οποία διατίθεται στην Καλαμάτα από τα βιβλιοπωλεία “Παπαχρήστου” και “Bookmark” και περιλαμβάνει σπάνια στοιχεία και βιογραφίες σημαντικών προσώπων του 1821.

Ο Μίμης Φερέτος αγάπησε πολύ τη Μεσσηνία, τον τόπο και τους ανθρώπους, τη νεότερη Μεσσηνιακή ιστορία και ιδιαίτερα τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Εξοικειωμένος με τα πρόσωπα των Μεσσηνίων και Μανιατών αγωνιστών, με τους ηρωισμούς ή τα παραστρατήματά τους, ουσιαστικά συνομιλούσε μαζί τους σαν να ήταν σύγχρονος και συμπολεμιστής τους. Γείτονες, συγχωριανοί, συμπολίτες, άνθρωποι που τους είχε δει χθες και προχθές, άνθρωποι που θα τους έβλεπε και αύριο, ένας κόσμος που είχε ξεσηκωθεί για να αλλάξει την τύχη του, να αποκτήσει πατρίδα το έθνος των Ελλήνων. Αυτοί είναι οι Μεσσήνιοι και Μανιάτες Αγωνιστές του ’21, που παρουσιάζονται στο παρόν τρίτομο Λεξικό, μία σπουδαία προσφορά στον κάθε φιλίστορα αναγνώστη, αλλά και στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.