Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 11:59

4+1 παιδικά βιβλία για τα Χριστούγεννα από τις εκδόσεις "Υδροπλάνο"

 

 

Βιβλία των εκδόσεων "Υδροπλάνο", με χρώμα, γεύση και άρωμα Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς, διεκδικούν τη θέση τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 


Ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες;


Γιατί φέτος χιονίζει σαντιγί; Σε ποια σαλόνια στολίζουν χριστουγεννιάτικες μηλιές; Ποιος έβαλε διόδια στο ουράνιο δρομολόγιο του Άγιου Βασίλη; Πώς κουμαντάρεις ιπτάμενη σκούπα που θέλει ευθυγράμμιση; Και στην τελική, ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο μυστικός πράκτορας Δημόκριτος- 35 για να σώσει τα Χριστούγεννα από το τριπλό σχέδιο καταστροφής της μάγισσας Ξυπολύτης. Μία επικίνδυνη αποστολή γεμάτη ξωτικά, αλλεργικούς ταράνδους, ξόρκια και μία καινούρια οικογένεια που σου έρχεται ουρανοκατέβατη εκεί που δεν το περιμένεις!

 

 

Το φεγγάρι του Γενάρη


Τι συμβαίνει μια νύχτα του Γενάρη;
Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!
Ποιος θα μπορούσε άραγε να το βοηθήσει;

 

 

Τα μπισκοτοναθρωπάκια των Χριστουγέννων


Ήταν κάποτε μία παρέα από μπισκοτοανθρωπάκια, τα οποία περίμεναν να μπουν στον φούρνο να ψηθούν (χωρίς όμως να παραψηθούν).
Τα Χριστούγεννα δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να ξεκινήσουν χωρίς αυτά!
Η ώρα των γιορτών πλησιάζει, οι μέρες περνούν και ο χρόνος μετράει αντίστροφα…
Ο αρχηγός των μπισκοτοανθρωπάκων σε συνεργασία με τον Άγιο Βασίλη, αναλαμβάνουν να οργανώσουν τα πάντα!
Κάποια μπισκοτοανθρωπάκια έχουν μεγάλη χαρά, όμως κάποια άλλα δεν είναι πολύ οργανωτικά και θα τα κάνουν όλα μαντάρα…
Τι θα γίνει με τα φετινά Χριστούγεννα; Θα χρειαστεί να αναβληθούν;…

 

 

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε αλλιώς!


Ο Λάμπης έχει τρεις μεγάλες αγάπες: την οικογένειά του, το πόλο και την πολύχρωμη συλλογή του από χαρτιά περιτυλίγματος των δώρων. Κάτι ασυνήθιστο, σχεδόν μαγικό, συμβαίνει με αυτή τη συλλογή. Είναι το μυστικό του, σε κανέναν δεν το έχει πει! Μέχρι την ημέρα που η δα- σκάλα του στο σχολείο βάζει την καθιερωμένη εργασία: «Γράφω γράμμα στον Άγιο Βασίλη». Κι εκείνος διαβάζει το γράμμα του Λάμπη και αποφασίζει να έρθει αλλιώς… Διάβασε αυτό το βιβλίο για να μάθεις πώς! Μια γιορτινή ιστορία για την καλοσύνη που μπορεί ν’ αγκαλιάσει τον κόσμο, όταν, μικροί και μεγάλοι, τον νοιαζόμαστε πραγματικά. Όταν επιλέγουμε, με το μυαλό και την καρδιά μας, να ζητάμε και να προσπαθούμε πράγματα πέρα από τον εαυτό μας.

 

Πάει ο παλιός ο χρόνος;


Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Δημήτρης δεν θέλει με τίποτα να έρθει ο καινούριος χρόνος.
Σκέφτεται ό,τι μπορεί για να τον εμποδίσει. Όμως κανένα σχέδιο δεν του φαίνεται αρκετά καλό.

Με τη βοήθεια του φίλου του Γιάννη αποφασίζει να μην του ανοίξει το παράθυρο για να μπει, τελικά ήταν τόσο απλό!
Ή μήπως όχι;

Μια ιστορία για όσα δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω, για την αγωνία της αλλαγής, τις ελπίδες της νέας χρονιάς αλλά και τις σημαντικές μας νίκες που
δεν ξεχνιούνται ποτέ.