Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 14:17

"Οι ατσίδες με τα μπλε" στην Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Το φιλμ "Οι ατσίδες με τα μπλε" προβάλλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αύριο Πέμπτη στο "Καφέ σινέ" στις 9.30 μ.μ. Η σκηνοθεσία είναι του John Landis και παίζουν οι John Belushi, Dan Akroyd. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.

Τρελή - all time classic - κωμωδία καταστροφής γύρω από τις περιπέτειες δυο αδερφών, του Jake και του Elwood Blues, πρώην τροφίμων φυλακών στο Illinois, που προσπαθούν να σώσουν ένα ορφανοτροφείο από την πτώχευση οργανώνοντας μια συναυλία.

Ο John Landis ενορχηστρώνει άψογα το χαοτικό υλικό του και χαρίζει στο κοινό μια αξέχαστη ταινία, φόρο τιμής στα blues, τη soul, τα musical και την μπουρλέσκ κωμωδία. 

Οι John Belushi και Dan Aykroyd (συνυπεύθυνος με τον Landis για το σενάριο) με τις πασίγνωστες «καλτ» φιγούρες τους με τα μαύρα γυαλιά, το αστείρευτο ταλέντο, το πηγαίο χιούμορ και το εκρηκτικό τους ταμπεραμέντο προκαλούν σωστό ντελίριο, ενώ σε cameo εμφανίσεις ερμηνεύουν αξέχαστα μουσικά κομμάτια θρύλοι της μαύρης μουσικής: οι James Brown, Ray Charles, Cab Calloway, Aretha Franklin και John Lee Hooker.