Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016 15:46

Μουσική παράσταση στα Πλατάνια Τριφυλίας

Η μουσική παράσταση "Από τα χρώματα της Ηλιδας" θα δοθεί το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ στο χωριό Πλατάνια Τριφυλίας, στο Ανοιχτό Θέατρο "Νότα Αρνοκούρου" στο συγκρότημα "Πύργος  Μπαρμπα Αλέκου". Εκεί θα βραβευθούν οι μαθητές λυκείων - γυμνασίων Ηλείας - Μεσσηνίας, που διακρίθηκαν στην έκθεση.

Το πέτρινο θέατρο χωρητικότητας 1.300 ατόμων, βρίσκεται στις παρυφές του χωριού, πάνω από τους καταρράκτες της Νέδας, αντίκρυ στον Επικούρειο Απόλλωνα και την αρχαία Φιγαλεία, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι η 17η κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που κατασκευάστηκε ο Πύργος. Το 2008 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια λειτουργίας του θεάτρου. Με την ευκαιρία αυτή μετά από πρόταση του Συλλόγου της περιοχής, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, για τη συμμετοχή των μαθητών Γ΄ τάξης γυμνασίων - λυκείων σε διαγωνισμό έκθεσης. Φέτος επαναλήφθηκε για 8η χρονιά η διαδικασία διαγωνισμού έκθεσης με θέμα "Να επισημάνετε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που θεωρείτε σημαντικό για να αναπτύξετε εθελοντική δράση. Να προσδιορίσετε τρόπους ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και τρόπους ανάπτυξης δράσεων με επίκεντρο τον χώρο της εκπαίδευσης".

Τα βραβεία, οι έπαινοι καθώς και τα βιβλία, θα δοθούν λίγο πριν την έναρξη της μουσικής παράστασης. Καθιερώθηκε η διαδικασία της βράβευσης στη μνήμη της Νότας Αρνοκούρου στο χώρο αυτό κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις αυτές, γίνονται με την χορηγία του ευπατρίδη συντοπίτη Κωνσταντίνου Αλέκου Αρνοκούρου, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το περίτεχνο θέατρο. Τα βιβλία είναι ευγενική χορηγία των εκδοτικών οργανισμών "Λιβάνη" και  "Παπαδήμα". Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό είναι συνεχώς αυξανόμενη (πάνω από 230).