Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 13:36

"Η καλή μουσική αγγίζει τ΄ άστρα” στην Καρδαμύλη

Εκδήλωση με θέμα "Η καλή μουσική αγγίζει τ΄ άστρα" θα γίνει την Παρασκευή 19 Αυγούστου και την Κυριακή 21 Αυγούστου στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ "Μουσικές που αγγίζουν τ΄ άστρα" στην αυλή του  παλιού δημοτικού στην Καρδαμύλη, με δύο πρωτότυπα έργα του  Dimitry Orlov.

Το 1ο είναι ένα συμφωνικό έργο διασκευασμένο για πιάνο και σοπράνο που αφορά τα τραγούδια "της αθωότητας και της εμπειρίας" του  Αγγλου ποιητή Ουίλιαμ Μπλέηκ. Ο Ουίλιαμ Μπλέικ ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αγγλους ποιητές και παράλληλα ζωγράφος, χαράκτης, εικονογράφος, μυστικιστής και οραματιστής. Ερμηνεύει η σοπράνο Σάννυ Λεβή και συνοδεύει στο πιάνο η Αννα Παναγοπούλου.

 

Το 2ο έργο του Dimitry Orlov σε συνεργασία με την Σάννυ Λεβή, εμπνέεται από το παραμύθι της Λαλίτα Μακροπούλου "Το υπέροχο ταξίδι της Αλμα". Μέσα από μια ιστορία που εκτυλίσσεται στο Βοτανικό Κήπο της Κοπεγχάγης, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να μοιραστούν με τους ήρωες, τον Κούνταλ ένα σοφό σαλιγκάρι και την Αλμα μια ζωηρή και πανέξυπνη πεταλουδίτσα, ένα συναρπαστικό ταξίδι σε διαφορετικά μέρη της γης. Η Οργάνωση είναι του Ευρωπαικού Ελλειπτικού Κύκλου.