Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 16:02

Εκδηλώσεις στο Νιόκαστρο 

Ενα τετραήμερο ενημερωτικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά σήμερα στην Πύλο, με συνδιοργανωτές το Δήμο Πύλου - Νέστορος και την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων. 

Το θέμα του είναι «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016. Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» - και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα ξεκινήσει με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τα ενάλια ευρήματα που σχετίζονται με τη χρήση της φωτιάς. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο Νιόκαστρο της Πύλου και συγκεκριμένα στη μεγάλη θόλο, στις 12 το μεσημέρι. Στο πλαίσιό της, η προϊσταμένη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, δρ. Αγγελική Σίμωσι, θα εισαγάγει το κοινό στον κόσμο των ενάλιων ευρημάτων που σχετίζονται με τη χρήση της φωτιάς, από την περίοδο της αρχαιότητας. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης (αλλά και όλες τις ημέρες διάρκειας του προγράμματος) θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με την αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Επιπλέον οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να επισκεφτούν την έκθεση με τα ευρήματα, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου τις ώρες από 10.30 το πρωί έως 3 το μεσημέρι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνοι της δράσης είναι οι υπάλληλοι της Εφορείας Εναλίων κύριοι Ηλίας Κούβελας και Ιωάννα Σπυροπούλου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.