Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 08:07

Κοσμοσυρροή παρά τη βροχή στη Γιορτή Κάστανου στην Αμπελιώνα (φωτογραφίες)

 

Ο κόσμος αψήφησε το κρύο και τη βροχή και τίμησε και φέτος με την παρουσία του την 30ή Γιορτή Κάστανου στην όμορφη Αμπελιώνα Μεσσηνίας, του πρώην Δήμου Είρας και νυν Δήμου Οιχαλίας. 

Σε ένα γιορτινό κλίμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του μεγάλου Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν για να γευτούν τα τοπικά κάστανα από το καστανόδασος της περιοχής, συνοδεία τσίπουρου και όλα παραδοσιακών εδεσμάτων. 

Στην Αμπελιώνα βρέθηκαν επισκέπτες από πολλά σημεία της Μεσσηνίας, της Ηλείας και της Αρκαδίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς κι εκδρομείς. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι  επισκέπτες ξεπέρασαν τα 400 άτομα σε ένα χωριό μόλις 30 μόνιμων κατοίκων. Μάλιστα στην Αμπελιώνα έφθασαν και πούλμαν από διάφορες περιοχές του νομού για να τιμήσουν την Γιορτή Κάστανου. 

Τα όποια μικροπροβλήματα αντιμετωπίστηκαν από τους εθελοντές και τον πρόεδρο της κοινότητας Θεόδωρο Δρε και η γιορτή εξελίχθηκε ομαλά. 

Πάνω από 120 επισκέπτες λέγεται πως γνώρισαν το ναό του Επικούριου Απόλλωνα και τη Νέα Φιγαλεία, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. 

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαία αυτή εκδήλωση για όλη τη Μεσσηνία, και συνεχάρη τους διοργανωτές και την τοπική κοινότητα για την άψογη διοργάνωση.

Μια ξεχωριστή γιορτή με πολύ κάστανο και τσίπουρο μέσα στον χειμώνα, που πάντα ζωντανεύει την παραδοσιακή Αμπελιώνα.