Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 07:51

Η Ξένια Καλογεροπούλου ενθουσίασε τους μαθητές στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

 

Κοντά στους μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας βρέθηκε χθες το απόγευμα η πολύ αγαπητή ηθοποιός και συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου.

Στο φιλόξενο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης, την καλωσόρισε η δασκάλα Αθανασία Θεοχάρη, διαβάζοντας το βιογραφικό της και θυμίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ακροατές τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της στο θέατρο. Η ίδια έχει γράψει το βιβλίο "Παραμύθια με την Ξένια", από το οποίο αφηγήθηκε στα παιδιά διάφορες ιστορίες. Αυτά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό, απαντούσαν στις ερωτήσεις της, γελούσαν και στο τέλος έδιναν τις δικές τους προτάσεις για το πώς μπορεί να τελειώνει μία ιστορία. Το βιβλίο συνοδεύεται με cd, στο οποίο τα παραμύθια διαβάζει η ίδια η κ. Καλογεροπούλου. 

Στο τέλος της αφήγησης στην συγγραφέα δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο με ζωγραφιές των παιδιών, τις οποίες εμπνεύστηκαν από το βιβλίο της. Η ίδια ευχαρίστησε όλα τα παιδιά και τους έδωσε το έναυσμα να χωριστούν σε ομάδες και να ζωγραφίσουν χαρούμενες εικόνες. Αμέσως μετά τη σχολική εκδήλωση, η ίδια μετέβη στο "Βιβλιόπολις", όπου θα μιλούσε για το βιβλίο της "Γράμματα στον Κωστή".