Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 11:54

3η Πανελλήνια Πνευματική Συνάντηση στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Με επιτυχία έγινε η 3η Πανελλήνια Πνευματική Συνάντηση στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με θέμα «Μύθος, τόπος και λογοτεχνία». Ηταν ένα "ταξίδι στο παρελθόν του μέλλοντος", που έγινε σε συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με την Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών και την στήριξη του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης και του Συλλόγου Γυναικών Μεσσήνης. Συντονιστές ήταν ο Βασίλης Φλώρος και η Εύα Γιαννοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: Γωγώ Παναγοπούλου πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεσσήνης, Τάσος Λέρτας πρόεδρος Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν βασίστηκαν στο τρίπτυχο «Μύθος, τόπος, λογοτεχνία». Οι ομιλίες που έγιναν ήταν οι εξής: Θεόδωρος

Αβιζιώτης (δικηγόρος) «Οι μύθοι του ανθρώπου», Θανάσης Παντές  (δημοσιογράφος – ποιητής) «Αθήνα, ο λογοτεχνικός μύθος και όχι μόνο, στη διαχρονικότητα του τόπου», Παύλος Ανδριάς (δημοσιογράφος – συγγραφέας – υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ΠΕΛ) «Ο μυθογράφος των λέξεων, Ηλίας Μπιτσάνης (δημοσιογράφος – συγγραφέας) «Ο μύθος της γριάς – Συκούς, παραλλαγές και η προσαρμογή του», Γιώργος Μπουμπούσης (σχολικός ψυχολόγος - εκπαιδευτικός – συγγραφέας) «Η συμβολή των μύθων στη διαμόρφωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών», Κωνσταντίνος Γεωργίου (συγγραφέας - ερευνητής – πρώην πρόεδρος ΠΕΛ) «Η λογοτεχνία ως όχημα της ιστορίας των λαών», Σωτήρης Νικολακόπουλος (καθηγητής πληροφορικής – δοκιμιογράφος - ποιητής) «Ιθώμη».

Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ποιήματα του Μεσσήνιου ποιητή Γιώργου Μαρκόπουλου, από την ποιητική του συλλογή «Μη σκεπάζεις το ποτάμι».