Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 19:23

Παραδοσιακό παραμύθι παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Ενα μαγικό, παραδοσιακό παραμύθι που μιλάει για την απέραντη αγάπη δυο αστεριών, της Πούλιας και του Αυγερινού παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, από την Τετάρτη 4 έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 8.30 μ.μ. και το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 12 μ. και στις 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Οι ήρωες του δικού παραμυθιού είναι η Πούλια και ο Αυγερινός. Το Αστρο και το Φεγγάρι … αναμφίβολα, είναι τα πλέον συζητημένα αστρικά αντικείμενα στον νυχτερινό ουρανό. Ομως ποια είναι η σχέση μεταξύ τους και τι ακριβώς είναι το καθένα; «Για ιδέστε τον Αυγερινό που πάει κοντά στην Πούλια»… λέει ένα τραγούδι.. Η λάμψη τους είναι έντονη και η φωτεινότητά τους, ίσα με το φεγγάρι. Δυο αστέρια που μοιάζουν αγαπημένα … σαν να είναι μαζί … σαν να έχουν σχέση μεταξύ τους … Ποια ιστορία  άραγε κρύβεται πίσω από την ύπαρξή τους";

Μια τρυφερή  ιστορία αγάπης που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα γεμίσει τις καρδιές όλων όμορφα συναισθήματα. Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση με ένα θίασο που αποτελείται από 35 εφήβους ηθοποιούς και 6 ενήλικες κουκλοπαίκτες που ζωντανεύουν 8 γιγαντόκουκλες.

Η διασκευή του παραμυθιού έγινε με τη συνεργασία της δημιουργικής ομάδας. Τη σκηνοθεσία και τους αυτοσχεδιασμούς ανέλαβε η Δέσποινα Δρεπανιά και ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας. Η μουσική επιμέλεια ήταν της Κατερίνας Πετρουλάκη, της Δέσποινας Δρεπανιά, του Κωνσταντίνου Μαραβέλια. Το σκηνικό και το φροντιστήριο επιμελήθηκε η Κατερίνα Μηλιαρέση. Τους φωτισμούς ανέλαβε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Τις κατασκευές κούκλας ανέλαβε η Λέττα Πετρουλάκη, την αφίσα η Κατερίνα Τζαβάρα. Φωτογραφίες έβγαλε ο Νίκος Τζαβάρας. Τις ηχητικές - φωτιστικές εγκαταστάσεις έφτιαξε ο  Χρήστος Συκάς. Τα κείμενα του προγράμματος φρόντισε η Λέττα Πετρουλάκη.

Η διανομή έχει ως εξής: αφηγήτρια: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, βασίλισσα: Γιώτα Βασιλειάδη, βασιλιάς: Αντώνης Σταματέλος, Πούλια: Νάγια Γραμματικοπούλου, Αυγερινός: Σταυρούλα Γκόνου, υπηρέτης: Φανή Αλεξανδρίδη, παραμάνα: Ελένη Σιγαλού, πρίγκιπας: Ελένη Σιγαλού, κυνηγός: Φανή Αλεξανδρίδη.

Στο Χορό είναι οι: Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδριώτη, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος, Λουκάς Βασιλάκης, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Μαρία Βέβε, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Σέβη Δημητρακοπούλου, Κανέλλος Δημητριάδης, Γιάννης Δίσκος, Γωγώ Καλογεροπούλου, Χριστίνα Καπέλλα, Πηνελόπη Κατσιρέα, Δημήτρης Κινινής, Κωνσταντίνος Κουλόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Στέλλα Λυμπεροπούλου, Αντωνία Μαυράκη, Γιολάντα Μιτακίδη, Γωγώ Μπάκα, Ηλίας - Ορέστης Μπαχαρακάκης, Αγγελος Μπούχαλης, Ηρώ Ξυνού, Νικόλας Παχτίτης, Αναστασία Πετροπούλου, Αννα Σκαρτσίλη, Αντώνης Σταματέλος, Σταυροπούλου Κωνσταντίνα, Στέλλα Φουντέα, Γιώργος Χρονόπουλος.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για παιδιά, ανέργους και φοιτητές. Για πληροφορίες: 27210 21653, 27210 82864, 6977-437279, 6071-540945.