Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 17:31

Η μουσική παράσταση «KALT»,σε μια ιδέα της Μαρίκας Κλαμπατσέα

Η μουσική παράσταση «KALT», βασισμένη σε μια ιδέα της Μεσσήνιας Μαρίκας Κλαμπατσέα θα δοθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Μπενάκη στην Αθήνα.

Η Μαρίκα Κλαμπατσέα σοπράνο, συνθέτης και πιανίστα της avant-garde σκηνής, γνωστή για τις τολμηρές ερμηνείες και συνθέσεις της στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, αλλά και την ανασύνθεση της κλασικής φόρμας, παρουσιάζει την performance «KALT» στο Αμφιθέατρο Μπενάκη. Η συναυλία αυτή σφραγίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ένα χρόνο πριν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσιάστηκε. 

Ο τίτλος της συναυλίας προέρχεται από το ομώνυμο εβραιογερμανικό τραγούδι Yiddish «KALT», που γράφτηκε για τον βίαιο αποχωρισμό ενός ζευγαριού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κι ενώ μεταφερόταν στα ναζιστικά στρατόπεδα. "Kalt" στα γερμανικά σημαίνει "κρύο" και μόνο το αίσθημα του παγερού κρύου μπορεί να περιγράψει το βίωμα της απόλυτης εξαθλίωσης και απόγνωσης. 

Θα ακουστούν και τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από τις αγαπημένες φωνές της μουσικού, σαν αυτές της Maria Callas, Edith Piaf, Billie Holiday, Janis Joplin, Klaus Nomi, Elvis Presley, Judy Garland, αλλά και μελωδίες όπως οι λυρικές «Γυμνοπαιδίες» του Eric Satie. 

Η συναυλία αφιερώνεται στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Γιώργο Κώνστα. Αρχίζει στις 9 μ.μ. στην οδό Πειραιώς 138 και τα εισιτήρια κοστίζουν: 12 ευρώ η ενική είσοδος / 8 ευρώ τα φοιτητικά και ανέργων.