Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 23:12

Video Art Μηδέν: Η ελληνική βιντεοτέχνη ταξιδεύει στη Μαδρίτη

 

Μετά τη Μόσχα και την Τενερίφη, το Video Art Μηδέν ταξιδεύει στη Μαδρίτη, σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ισπανίας, το "Madatac", παρουσιάζοντας μια ενότητα έργων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.

Αυτό φέτος γίνεται στο πολιτιστικό κέντρο "Conde Duque" (12 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου 2017), παρουσιάζοντας βιντεοπροβολές, ψηφιακές εγκαταστάσεις, εκθέσεις ψηφιακών έργων, οπτικοακουστικά events, συμπόσιο πολιτιστικής διαχείρισης και μια σειρά από αφιερώματα σε προσκεκλημένα φεστιβάλ, ομάδες και διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων και το Μηδέν.

Το αφιέρωμα του Μηδέν στην Ελληνική βιντεοτέχνη θα παρουσιαστεί  την Παρασκευή. Είναι η τρίτη φορά που το Μηδέν συνεργάζεται με το σημαντικό Ισπανικό φεστιβάλ, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σταθερού δικτύου πολιτιστικών ανταλλαγών με άλλα διεθνή φεστιβάλ: το 2011 το Μηδέν παρουσίασε μια διεθνή ενότητα βιντεοτέχνης με τίτλο «This is war” στη Μαδρίτη (στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Reina Sofia"), ενώ το 2012 παρουσιάστηκε στο Fεστιβάλ Μηδέν, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, μια επιλογή Ισπανών βιντεοκαλλιτεχνών σε επιμέλεια του "Madatac".

 

Το κεντρικό θέμα είναι το "Paradise lost. STOP" σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου: Ελληνες δημιουργοί σε μια ενότητα που διερευνά με συμβολικούς τρόπους, τα όρια και τις μεταβολές της σύγχρονης πραγματικότητας. Πρόκειται για τους: Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο, Θοδωρή Τράμπα, Κατερίνα Σωτηρίου - Ελενα Τιμπλαλέξη, Σοφία Σιμάκη, Εύα Ζυγούρη, Μαίρη Ζυγούρη, Βίκυ Βασιλοπούλου,  Παναγιώτη Βούλγαρη.