Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 14:51

Εκδήλωση για το Φώτη Κατσιμπούρη στο 10ο Δημοτικό Καλαμάτας

Με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών, γονέων και φίλων του βιβλίου έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας εκδήλωση για το συγγραφικό έργο του εκπαιδευτικού Φώτη Κατσιμπούρη. Τη βραδιά οργάνωσαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των 7ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Γιάννης Χριστόπουλος διευθυντής του 10ου Δημοτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για το σύγχρονο σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη εποχή, Τόνισε επίσης πως ο συγγραφέας κοσμεί την εκπαίδευση.

Η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη, που συντόνιζε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο, τις ευαισθησίες και την ποιότητα του λόγου του Φώτη Κατσιμπούρη. Ο συγγραφέας ανέλυσε το θέμα "Συγγραφικά μονοπάτια της λογοτεχνίας του φανταστικού" αποδεικνύοντας έτσι, πως δίκαια θεωρείται από τους ανερχόμενους νέους λογοτέχνες. Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά έδωσαν οι εκπαιδευτικοί Αθανασία Θεοχάρη, Αννα Ντεκελέ και Δημήτρης Δημητρίου. Με τα αποσπάσματα που διάβασαν, κατόρθωσαν να ζωντανέψουν τους ήρωες των βιβλίων, αποσπώντας τα εύσημα των παρευρισκομένων. Στους στόχους της βιβλιοθήκης αναφέρθηκε διεξοδικά η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Παπανικολάου.