Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 15:58

«Το σκλαβί» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Το βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το σκλαβί» παρουσιάζει στις 19, 20, 21, 22, 23 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η Πειραματική Σκηνή.

Πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι που έχει όλα εκείνα τα συστατικά που θα μαγέψουν τα παιδιά. Βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, δράκους και μάχες, αγάπη και θυσία, αλλά πάνω από όλα, είναι ένα "βαθιά "δικό μας" ελληνικό παραμύθι που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή", όπως αναφέρει το κάλεσμα.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά - θεατές που θα μυηθούν στον κόσμο που θα ζήσουν αργότερα, αλλά και σε ενήλικες – θεατές, που θα ανακαλύψουν ξανά την αθωότητά τους.

Η σκηνοθεσία και οι αυτοσχεδιασμοί ανήκουν στη Δέσποινα Δρεπανιά και στον Κωνσταντίνο Μαραβέλια, η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού, τα σκηνικά σχεδίασε η Κατερίνα Μηλιαρέση και μαζί της η Λέττα Πετρουλάκη επιμελήθηκε τα κοστούμια και το φροντιστήριο. Τη διδασκαλία των τραγουδιών έκανε η Κατερίνα Πετρουλάκη και την αφίσα σχεδίασε η Τζένη Ντεκελέ. Παίρνουν μέρος 33 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, οι οποίοι δίνουν τνο καλύτερο εαυτό τους και ζωντανεύουν τους ρόλους, παραμένοντας επί σκηνής κατά τη διάρκεια όλου του έργου.