Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 17:25

«Ανθρώπων λάθη και Χριστού τα πάθη» από το σύλλογο "Νεανές"

Στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα το βράδυ η βυζαντινή μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ανθρώπων λάθη και Χριστού τα πάθη», την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος προς διάδοση της μουσικής «Νεανές» του μουσικού και λογοτέχνη Τάκη Λουκαρέα. 

Στην παράσταση συμμετείχαν, 30 χορωδοί, μουσικοί, ηθοποιοί και παιδική και γυναικεία χορωδία, παρουσιάζοντας δραματοποιημένες τις κορυφαίες στιγμές του Ιησού, από την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα, έως και την ανάστασή του.

Η παράσταση -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- προέκυψε από «μια ιδέα και ενδιαφέρουσα διασκευή του μουσικού - μουσικοθεραπευτή και πρωτοψάλτη Δημητρίου Παπαδόπουλου, του σεναρίου του βυζαντινού ορατορίου "Θείο Πάθος και άνθρωποι" του γιατρού - πρωτοψάλτη και προέδρου της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών  Ελλάδος) Γεωργίου Ναούμ», σε σκηνοθεσία του Δημητρίου Παπαδόπουλος και σκηνική επιμέλεια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου.

Σολίστ ήταν ο πατέρας Σωφρόνιος Βόγκας, αφηγητής της παράστασης ο Ανδρέας Καρασπήλιος, ισοκράτης ο Γεώργιος Παπαδοκωνσταντάκης, ενώ έκτακτη συμμετοχή είχε η σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου. Στα κρουστά συμμετείχε η Σοφία Τσόγκα και στο φλάουτο η Φιλοθέη Μαστέα.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η ηχητική κάλυψη της παράστασης έγινε από την Δίαυλος Sound-Νίκος Πράσινος, ενώ οι φωτισμοί ήταν του Γιώργου Λαππέα».