Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 18:19

“Game over" στο Video Art Μηδέν

 

Την ενότητα βιντεοτέχνης "Game over" θα προβάλλει το Video Art Μηδέν, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα.

Η παρουσίαση θα γίνει στη διαδικτυακή πλατφόρμα VisualcontainerTV, από τις 21 Απριλίου έως τις 23 Μαΐου. Την επιμελείται η Μαρία Μπουρίκα.

Το VisualcontainerTV είναι ένα διεθνές διαδικτυακό κανάλι που προβάλλει αποκλειστικά βιντεοτέχνη, σε μηνιαίες διαδικτυακές προβολές προσκεκλημένων φεστιβάλ, ομάδων, videoart project και μονογραφίες καλλιτεχνών που ασχολούνται με τη βιντεοτέχνη.  Ξεκίνησε το 2009 και από τότε έχει παρουσιάσει περίπου 45 best of και επιλεγμένες ενότητες από διάφορα φεστιβάλ και διοργανώσεις παγκοσμίως, ατομικά αφιερώματα σε καλλιτέχνες, καθώς και συνεντεύξεις.

Το διαδικτυακό κανάλι παίζει τις επιλεγμένες ενότητες 24 ώρες το 24ωρο, κατά τη διάρκεια της κάθε διαδικτυακής «έκθεσης», δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε λάτρεις της βιντεοτέχνης, επιμελητές, καλλιτέχνες, σπουδαστές και κάθε είδους κοινό να απολαύσουν σε πραγματικό χρόνο επιλογές σημαντικών φεστιβάλ και διοργανώσεων απ’ όλο τον κόσμο, που πρακτικά θα ήταν αδύνατο να παρακολουθήσουν από κοντά. Είναι ένα φιλόδοξο εικαστικό project που λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα σε φεστιβάλ, διοργανώσεις βιντεοτέχνης, καλλιτέχνες και κοινό σε παγκόσμια κλίμακα. Την επιλογή των προσκεκλημένων φεστιβάλ και διοργανώσεων και την καλλιτεχνική διεύθυνση του πρότζεκτ υπογράφει η Ιταλίδα επιμελήτρια Alessandra Arnò.

 

Σχετικά με το "Game over": “Stay or fly away?”. “Superm’s diary-chapter 03”. “Shark”. “Stability tests”… Θα μπορούσαν να είναι τίτλοι από video games; Χώρος, χρόνος, αφήγηση, κανόνες … κάθε παιχνίδι βασίζεται κυρίως στην αποδοχή - κατανόηση από τον παίκτη - θεατή και πώς αυτός βιώνει το παιχνίδι. Ο θεατής καλείται να αντιμετωπίσει τα βίντεο της ενότητας σαν πίστες ενός παιχνιδιού, να δημιουργήσει τη δική του αφήγηση και να δώσει τη δική του αρχή και τέλος στην ενότητα.