Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 08:32

Ιπποδρομίες στο Πλατύ και εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου

Αύριο Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο Πλατύ οι καθιερωμένες ιπποδρομίες.

Πριν από την έναρξη των αγώνων και μετά τη θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στο χώρο εκκίνησης, στις 11 το πρωί, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου. Το Κέντρο δημιουργήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας σε κατάλληλο χώρο (τον οποίο είχε αγοράσει ο πρώην Δήμος Αρφαρών), δίπλα στο ιπποδρόμιο και κοντά στο χώρο τερματισμού των ιπποδρομιών.

Στους ιππικούς αγώνες, που θα ξεκινήσουν στις 11.30, θα πάρουν μέρος 12 καθαρόαιμα άλογα και 4-5 μιγάδες και ντόπια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 κούρσες (ανά τέταρτο) με καθαρόαιμα άλογα και μία με ντόπια και μιγάδες-ντόπια, καθώς και την τελική με τα καθαρόαιμα - νικητές στις πρώτες κούρσες, προκειμένου να αναδειχθεί ο υπερνικητής.

Τις ιπποδρομίες διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, με έδρα το Πλατύ.

Για τις ιπποδρομίες και τα εγκαίνια του ιππικού κέντρου ενημέρωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας - αρμόδιος για το συντονισμό της διοργάνωσης των αγώνων, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Νίκος Νίκας, η δημοτική σύμβουλος  Αναστασία Μπελογιάννη- αρμόδια για τη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης.

• Οι εργασίες για το Ιππικό Κέντρο στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν από το πρόγραμμα "Leader" και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν χώρους διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, καθώς και δύο μεταλλικές κερκίδες δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου η καθεμία. Σκοπός είναι να καταστεί αυτός ο χώρος κέντρο εξάσκησης και αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και δεξιοτεχνίας ίππων για όλη τη Μεσσηνία.