Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 10:01

Απονομή των βραβείων «Σοφία Φίλντιση» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η απονομή των βραβείων για τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο της Σοφίας» θα γίνει από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου στις 12 μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στην Καλαμάτα (Αριστομένους 95). 

Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα «Εθιμα του τόπου μας και του κόσμου όλου» κι έτσι μαθητές από πολλά σχολεία της χώρας, αλλά και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού έδωσαν το δημιουργικό «παρών». Οι βραβευθέντες μαθητές είναι από σχολεία της Αλεξανδρούπολης, της Θεσσαλονίκης, του Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας και της Καλαμάτας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Α', Β', Γ' τάξεις του δημοτικού θα πουν τραγούδια, θα γίνει προβολή βίντεο και ανάγνωση αποσπασμάτων βραβευμένων κειμένων, από τους ίδιους τους μαθητές. Στην εκδήλωση φέτος θα παραβρίσκονται η πολυβραβευμένη συγγραφέας Ελένη Δικαίου και η Μεσσήνια συγγραφέας Γεωργία Γαλανοπούλου.

• Ο διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στη Μεσσήνια συγγραφέα Σοφία Φίλντιση η οποία απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας το 2004, για το βιβλίο «Ποιήματα για παιδιά». Η Σοφία Φίλντιση γεννήθηκε στη Βανάδα Τριφυλίας. Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική δράση, ως δημοτική σύμβουλος, παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής και αρθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες. Είχε γράψει πολλά βιβλία, διηγήματα, ποιήματα και στίχους που μελοποίησε ο Μίμης Πλέσσας. Εργα της έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο όπως «Ο Αϊ-Βασίλης ο θαλασσινός» και το «Σκιάχτρο».