Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 08:16

Η «Ωραία Κοιμωμένη» από  τα Russian Ballet Theater στην Καλαμάτα

 

Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι «Ωραία Κοιμωμένη» παρουσιάζουν τα Russian Ballet Theater την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Κάστρο Καλαμάτας στις 9 μ.μ. 

«Η κορωνίς του κλασικού χορευτικού ρεπερτορίου» (Λεξικό Μπαλέτου της Οξφόρδης), η «Ωραία Κοιμωμένη», το «μπαλέτο των μπαλέτων», έκανε πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Θεωρείται το σημαντικότερο έργο του χορογράφου Marius Petipa, με την ωραιότερη μουσική για μπαλέτο που έχει γράψει ποτέ ο Τσαϊκόφσκι. Ηταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του George Balanchine (στο περίφημο Θέατρο Μαρίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Covent Garden (με την Margot Fonteyn στο ρόλο της Αυγής) το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα Russian Ballet Theater, περιοδεύουν παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό και τους κριτικούς. Ιδρύθηκαν το 2000 και εξελίχθηκαν ως το πλέον ανερχόμενο συγκρότημα κλασικού χορού. Ακολουθώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου συμπεριλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά.

Εισιτήρια μπορεί κανείς να βρει στο viva.gr.