Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 21:14

"Ρόζα Λούξεμπουργκ, γράμματα από τη φυλακή" σήμερα και αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Παράσταση με το έργο "Ρόζα Λούξεμπουργκ, γράμματα από τη φυλακή" θα δώσει η ηθοποιός Μαρία Κατσανδρή σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Η σύνθεση των κειμένων είναι της Μαρίας Κατσανδρή (που ερμηνεύει επί σκηνής), η σκηνοθεσία και η κίνηση είναι της Σεσίλ Μικρούτσικου, η μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου. Η διοργάνωση είναι της "Θεατρικής Διαδρομής" (της οποίας τη φετινή παραγωγή με το έργο του Μπρεχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία" σκηνοθετεί η Μαρία Κατσανδρή).
Ειδικότερα για την παράσταση "Ρόζα Λούξεμπουργκ, γράμματα από τη φυλακή" η Μαρία Κατσανδρή έχει αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κείμενο με πολύ ζωντανό λόγο, καίτοι έχει περάσει ένας σχεδόν αιώνας από το θάνατο της Λούξεμπουργκ. "Είναι ένα κείμενο που μιλάει για το μέλλον, την ελπίδα, τον πόθο για την ανθρωπότητα" είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός που θα το ερμηνεύσει.
Μετά τις παραστάσεις σήμερα και αύριο, όσοι από το κοινό το επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν στο Πνευματικό Κέντρο και να συμμετέχουν σε έναν ευρύ ανοιχτό διάλογο που μπορεί να προκύψει από τα κείμενα της Λούξεμπουργκ.

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ
Η παράσταση εντάσσεται στις εκδηλώσεις της "Θεατρικής Διαδρομής" με γενικό τίτλο "Βραδιές θεάτρου μετά μουσικής". Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και οι καλεσμένοι για τη συνέχεια έχουν ως εξής: Στις 19 Νοεμβρίου ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Στις 24/11 η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη. Στις 12 Δεκεμβρίου η ερμηνεύτρια Μάρθα Φριντζήλα. Τέλος Δεκεμβρίου αφιέρωμα στους Γκάτσο και Ελύτη. Στις 23 Ιανουαρίου ο Διονύσης Τσακνής και την 1η Φεβρουαρίου ο Νίκος Καλογερόπουλος με τα "Παιδιά της Καλαμάτας". Ολες αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο καφέ ουζερί "Πλάτανος" στην παλιά πόλη.