Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 07:52

1.200 συμμετείχαν στο αντάμωμα των συλλόγων του Δήμου Πύλου – Νέστορος

 

Εφθασαν τους 1.200 οι συμμετέχοντες, προχθές Τετάρτη το βράδυ, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης, στο αντάμωμα των συλλόγων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, που διοργάνωσε για 8ο συνεχόμενο καλοκαίρι ο δήμος, με συντονιστή για φέτος τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μέλη των συλλόγων απέδωσαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από την Ηπειρο, τον Πόντο, την Πελοπόννησο, τα νησιά και τη Ανατολική Ρωμυλία, ενώ τελέστηκε και αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης έκανε λόγο για “σύμπνοια της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης αυτήν τη κρίσιμη εποχή που διανύει η χώρα”, προσθέτοντας ότι “όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”, μην παραλείποντας την ίδια στιγμή να δεσμευτεί ότι ο δήμος θα “συνεχίζει δυναμικά τις ενέργειες υποστήριξης του πολιτισμού στην περιοχή με πολλά έργα, εκμεταλλευόμενος ευκαιρίες χρηματοδότησης και από τα ευρωπαϊκά προγράμματα”.

Παρόντες στην εκδήλωση, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, ήταν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που απηύθυνε χαιρετισμό, η διοίκηση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ο τ. δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύλου - Νέστορος.