Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 23:33

Πλήθος κόσμου στη λογοτεχνική βραδιά στον Αγρίλη

 

Μια υπέροχη λογοτεχνική βραδιά κάτω από τον έναστρο αυγουστιάτικο ουρανό, αφιέρωμα στην τριφυλιακή ποίηση και στους Τριφύλιους εν ζωή ποιητές, πραγματοποίησε ο Ομιλος Φίλων Αγρίλη το βράδυ της Παρασκευής.

Μια εκδήλωση πολιτισμού που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Αγρίλη, για 4η χρονιά φέτος, προσελκύοντας πλήθος κόσμου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Κόλλιας (Ερανιώτης) που στην αρχική του εισαγωγή μίλησε για τον Αγρίλη και στάθηκε στο ότι στον τουριστικό οδηγό του δήμου δεν έχει συμπεριληφθεί το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας. Μίλησε δε και για ανισσόροπη κατανομή των δαπανών από το δήμο για τα πολιτιστικά ανά Δημοτική Ενότητα. 

Για τους Τριφύλιους ποιητές εκτός Φιλιατρών μίλησαν, ο Κώστας Κόλλιας (Ερανιώτης), ο Κώστας Καπελούζος και ο Αντώνης Γιαννόπουλος, με αναφορά στους: Κώστα Ζωτόπουλο, Γεωργία Αγγελοπούλου-Παπαβασιλείου, Χρίστο Κοντοβουνίσιο, Ηλία Τσιμπλή, Σωτήρη Γυφτάκη, Στάθη Παρασκευόπουλο, Νίκο Δημογκότση, Δημήτρη Μαγριπλή, Νίκο Φιλντίση.  

Για τους ποιητές από τα Φιλιατρά μίλησε ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, με αναφορά στους Κώστα Κόλλια (Ερανιώτη), Χρίστο Πλακονούρη, Αντώνη Γιαννόπουλο, Κώστα Καπελούζο, Αλέκο Μαρύλα, Βασίλη Παπαδόπουλο, Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, Τίτο Αινεία, Βασίλη Καλαμάρα, Νίκο Καλογερόπουλο, Μίμη Παπαθανασίου, Ανδρέα Σάμπαλη. 

Ποιήματά τους απήγγειλαν η Ματίνα Μιχαλακοπούλου, ο Βασίλης Κολοβός και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Εισαγωγή στην τριφυλιακή ποίηση έκανε ο Χρίστος Πλακονούρης και στην τριφυλιακή δημοτική ποίηση ο Στάθης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στην συλλογή του Ευστάθιου Κακούτη με δημοτικά τραγούδια και του Βασίλη Ματσινόπουλου με μοιρολόγια. 

Να τονίσουμε ότι η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αθανάσιο Ζέρβα, με σολίστ στο πιάνο την Ξανθή Παναγιωτοπούλου και στο φλάουτο την Αγγελική Αλεξανδροπούλου.

Κ.Μπ.