Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 08:32

2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών: Μουσική πανδαισία στους δρόμους της Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες) 

Γράφτηκε από την

 

Ξεκίνησε χτες στην Καλαμάτα ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Στη μεγάλη γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού μετέχουν 53 χορωδίες με 2.000 μέλη και συνοδούς, από την Ελλάδα και 14 χώρες του εξωτερικού. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άρχισε χτες το μεσημέρι με τη  Φιλαρμονική Χαλανδρίου, η οποία έπαιξε μουσική στους Αγίους Αποστόλους. Στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από την Υπαπαντή, ως την κεντρική πλατεία και αργότερα το βράδυ, άρχισε η εναρκτήρια συναυλία στην Τέντα. 

Το εορταστικό κλίμα είχε ξεκινήσει από νωρίς, από την οδό Υπαπαντής όπου ήταν συγκεντρωμένες όλες οι χορωδίες. Η κάθε μία φορούσε τη στολή της, ή παραδοσιακές πολύχρωμες φορεσιές από την χώρα καταγωγής της και οι μουσικοί έδιναν το ρυθμό ώστε οι χορωδοί να κάνουν πρόβες. Οι συμμετέχοντες ξέφευγαν από τις ομάδες τους και πήγαιναν για να μετέχουν στο τραγούδι άλλων χορωδιών, πολλές φορές χορεύοντας. Ειδικά η χορωδία από τη Βραζιλία ξεσήκωσε τους Καλαματιανούς με τους ρυθμούς της σάμπα και με το αυτοσχέδιο τραγούδι της, το οποίο είχε δημιουργηθεί από ελληνικές λέξεις! 

Το καλωσόρισμα στην κεντρική πλατεία έγινε από την χορωδία της Καλαμάτας “Αρμονία” και από τη Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Σήμερα Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το πρόγραμμα ξεκινά με συναυλίες φιλίας στην κεντρική προκυμαία στις 6 και στις 8 μ.μ. και στις 5 μ.μ. στο Β' ΚΑΠΗ. Το διάστημα 3 – 7.15 μ.μ. θα διεξάγεται διαγωνισμός στο Μέγαρο Χορού.